Feyenoord: Zoetebier, Gyan (Bombarda '70), Van Wonderen, Paauwe, Van Haaren, Emerton, Bosvelt, Ono, Buffel (Leonardo '84), Van Hooijdonk, Lurling (Pardo '38)

Excelsior: Malkowski, Buijs (Martis '50), Olfers, Breuer, Mtiliga (Bastos '82), Swerts, Koswal, Boutahar, Lopes, Holman (el Hamdaoui '72), Pinas

Buffel en debutanten stelen de show bij Feyenoord

(Door: )

Feyenoord won dinsdagavond in De Kuip makkelijk van het jeugdige team van Feyenoord talenten uit Kralingen. Uiteindelijk werd het 4-1 door doelpunten van Van Hooijdonk (2) en de debutanten Pardo en Bombarda. Excelsior kwam duidelijk een paar klassen tekort in de wedstrijd die zeker een uur lang zeer aardig was en in Buffel en Pardo zijn uitblinkers kende.

Bert van Marwijk startte de wedstrijd tegen Excelsior met de volgende elf: Zoetebier, Gyan, Van Wonderen, Paauwe, Van Haaren, Emerton, Bosvelt, Ono, Lurling, Buffel en Hooijdonk. Kalou was op tijd terug uit Ivoorkust, maar zou vanwege de zware trip op de bank plaatsnemen. Buffel stond voor hem in de plaats.

Dat zou mogelijk een dure trip voor Bonaventura Kalou kunenn zijn geweest want Buffel deed het uitstekend. Zeker in de eerste helft bewees hij erg complementair te zijn aan de statische Van Hooijdonk. Met zijn beweeglijkheid, snelheid en spelinzicht vroeg hij nadrukkelijk om een basisplaats. In de tweede helft viel hij iets terug, toen zijn rol mede door de komst van Pardo wat veranderde.

In een leuke en open wedstrijd kwam Feyenoord eigenlijk nooit in de problemen. Pierre van Hooijdonk zette de ploeg in de elfde minuut op voorsprong door een penalty, verkregen door een handsbal van Excelsior verdediger Buijs, te benutten. 3 minuten later vergrootte hij zelf de voorsprong tot 2-0 via opnieuw een wereldgoal uit een vrije trap. Luinge had Feyenoord een tweede strafschop moeten geven toen Breuer een overtreding maakte op Buffel. De scheidsrechter besloot het leed voor Excelsior op dat moment nit nog groter te maken.

Na 24 minuten verkleinde Pinas de achterstand in De Kuip na slordig balverlies van Feyenoord. Uiteindelijk liet Zoetebier de bal op een inzet los en was Pinas er als de kippen bij om de 2-1 binnen te schieten. Het balverlies leidde tot irritatie van Van Marwijk op Lurling. De Feyenoord coach kon het spel van de tegenvallende Lurling niet meer aanzien en hij liet vervolgens de Chileen Pardo warmlopen. Na 37 minuten zou die zijn debuut mogen maken voor feyenoord.

Vlak voor rust vereffende Luinge de niet gegeven penalty aan Feyenoord kant, toen hij ook Excelsior een mogelijke penalty onthield.

In de tweede helft beloonde de Chileen het vertrouwen door uit een assist van Buffel de bal op uitstekende wijze binnen te schieten achter keeper Malkowski van Excelsior. De Chileen speelde een uitstekende wedstrijd en toonde aan over een perfecte balcontrole te beschikken. Pardo klopte nadrukkelijk op de deur en een basisplaats lijkt dan ook niet ver weg voor de Chileen. Het enige probleem is dat hij vanaf links naar binnen trekt en het daarbij in het centrum wel erg druk wordt.

Ruim een kwartier voor tijd was er bij die 3-1 stand en een ingezakte wedstrijd alle gelegenheid om ook de Argentijn Bombarda in te brengen en zijn debuut te gunnen. Ook de Argentijn mocht zijn debuut bekronen. Zijn doelpunt in blessuretijd betekende ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Feyenoord had wienig moeite met Excelsior, dat bij vlagen wel leuk en aanvallend voetbal speelde. het kwam echter op alle vlakken tekort om Feyenoord echt in de problemen te brengen. Feyenoord kon daardoor de drie punten in eigen huis houden. Excelsior zal na 3 wedstrijden met één punt nu in de volgende wedstrijden wel punten moeten gaan pakken om geen moeilijk seizoen tegemoet te gaan.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.