Real Madrid: Casillas, Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos, Figo, Makelele, Cambiasso, Zidane, Raul, Guti (Portillo '71)

Feyenoord: Zoetebier, Gyan (Buffel '72), Van Wonderen, Rzasa, Emerton, Bosvelt, Ono, Lurling, Kalou, Van Hooijdonk

Feyenoord komt tekort tegen Real Madrid

(Door: )

Feyenoord kwam vrijdagavond in Monaco een niveautje tekort tegen het sterrenteam van Real Madrid. Feyenoord zou uiteindelijk met 3-1 onderuit gaan tegen de Spaanse Champions League winnaar. Na 20 minuten minuten moesten de Rotterdammers vrezen voor een afstraffing, maar het team van Van Marwijk herstelde zich voortreffelijk en voorkwam daarmee dat het wereldwijd een modderfiguur sloeg.

Bert van Marwijk begon opnieuw met het elftal waarmee hij al enige tijd speelt. Rzasa kreeg nog de voorkeur tegen de net van een griep herstelde Van Haaren. De opstelling van Van Marwijk: Zoetebier, Gyan, Van Wonderen, Rzasa, Emerton, Bosvelt, Ono, Lurling, Kalou en Van Hooijdonk

De ploeg begon wat chaotisch aan het duel tegen Real Madrid. Mede als verdienste van de Spanjaarden kon Feyenoord niet compact spelen en speelden de linies onsamenhangend. Feyenoord kon daarom geen vuist maken en moest het doen met een paar uitvallen. Real Madrid was in de beginfase de sterkere ploeg, al kon het zich nog geen open kansen creeeren.

In de 14e minuut liep Feyenoord letterlijk ongelukkig tegen een achterstand op. Nadat Roberto Carlos via een steekball vrij was gekomen in het strafschopgebied schoof hij de bal hard voor de goal. De ongelukkige Patrick Paauwe liep zonder een tegenstander in zijn buurt ongelukkig tegen de bal en schoof de bal daarmee in de eigen goal, 1-0 voor Real Madrid.

6 minuten later bewees de Spaanse ploeg dat het ook zelf voor de doelpunten kan zorgen. Met een fantastisch opgezette aanval sneed het door de verdediging van de Feyenoorders. Uiteindelijk rondde de Braziliaan Roberto Carlos een teruggelegde bal van de rand van het strafschopgebied met rechts in de rechterbovenhoek af, onhoudbaar voor keeper Zoetebier. Real Madrid leek daarmee al na 20 minuten zo goed als verzekerd te zijn van de winst in de strijd om de Europese Super Cup.

Na zo'n half uur spelen herpakte de ploeg van Feyenoord zich. Het ging compacter spelen en kwam op die manier zowaar weer terug in de wedstrijd. Feyenoord kon verder van haar eigen doel gaan spelen en schoof naarmate het einde van de eerste helft naderde steeds verder op richting het doel van Real Madrid. In de 38ste minuut resulteerde dat in de beste kans voor Lurling. De aanvaller kwam in het centrum vrij en schoot de bal net naast de goal van Casillas. 3 minuten later schoot Bosvelt een afgelegde bal enigszins gehinderd van 18 meter over het Spaanse doel.

Na de rust zette het spelbeeld van het einde van de eerste helft zich voort en golfde de wedstrijd op en neer. In de 52ste minuut werd de wedstrijd ontsierd door een elleboogstoot van Zidane tegen Paauwe die door de Schotse scheidsrechter Dallas over het hoofd werd gezien.

4 minuten later kreeg Feyenoord vlak buiten het strafschopgebied een vrije trap. Een paar meter aan de rechterkant van de as van het veld krulde Van Hooijdonk op werkelijk onnavolgbare wijze de bal in de linkerbovenhoek, 2-1. Van Hooijdonk bracht daarmee persoonlijk de spanning weer terug in de wedstrijd.

Die spanning hield maar 4 minuten stand. Real Madrid zette aan en scoorde uiteindelijk in de persoon van Guti het derde doelpunt en zette Real madrid daarmee weer op een veilige voorsprong van twee doelpunten, 3-1. In het vervolg ontspon zich een wedstrijd die steeds meer op en neer golfde over het veld.

Van Marwijk bracht daarvoor zelfs Buffel in voor Gyan om vanaf het middenveld extra druk te kunnen zetten. De Belg liet direct blijken ook op het allerhoogste niveau mee te kunnen. De Belg maakt het de keuze voor Van Marwijk steeds moeilijker, want ook Lurling liet na een aantal mindere optredens vanavond op links zien waarom Feyenoord hem aangetrokken heeft.

[later meer]

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.