RODA JC: Kujovic, Filipovic, Rudge (Berglund '84), Santos, Rodriquez, Soetaers, Van Dessel, Luijpers, Van Dijk (Nygaard '74), Anastasiou, Sonkaya

Feyenoord: Zoetebier, Gyan, Van Haaren, Van Wonderen, Paauwe, Bosvelt, Ono (De Haan '87), Emerton, Lurling (Van Persie '58), Kalou (Leonardo '83), Van Hooijdonk

Feyenoord laat punten liggen in Limburg

(Door: K)

Bert van marwijk begon met dezelfde 11 van de eerste competitiewedstrijd tegen NEC. Van persie moest nog op de bank plaatsnemen, Lurling kreeg nog de voorkeur aan de linkerkant. Emerton startte weer op het middenveld achter het spitsenduo Van Hooijdonk en Kalou.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Het drukte een onzeker Roda JC in de eerste 20 minuten ver terug. De ploeg walste eigenlijk verrassend genoeg over de Limburgers heen. Dat resulteerde in de dertiende minuut tot een verdiende voorsprong. Patrick Paauwe kreeg de bal op zo'n 10 meter voor de goal voor zijn voeten en schoot de bal onhoudbaar achter de Roda JC keeper voor de 0-1.

Na 20 minuten zakte het tempo van Feyenoord logischerwijs iets terug. Roda JC knokte zich vervolgens terug in de wedstrijd en toen het merkte dat Feyenoord daar de gelegenheid voor gaf, gooide het haar schroom nog meer van zich af. De Rotterdammers kregen het daarom onnodig moeilijk in deze wedstrijd die al in de eerste 20 minuten beslist had kunnen zijn.

Dat zou Feyenoord vervolgens op gaan breken. In de 37ste minuut twijfelde Zoetebier of hij uit moest komen op een diepe bal. Hij leek de bal met de hand te raken buiten het strafschopgebied. Soetaers twijfelde vervolgens echter niet en nam de bal met zijn arm mee, en kon vervolgens doorlopen en makkelijk de 1-1 gelijkmaker binnenwerken. Tot woede van alles wat Feyenoord was, zowel in het veld, als vanaf de Feyenoord bank, kende de scheidsrechter de goal ondanks de handsbal toe.

De tweede helft werd in een behoorlijk hoog tempo gespeeld. Aan beide kanten waren mogelijkheden te noteren. Bonaventura Kalou was na 62ste minuten het dichtst bij een treffer toen hij de bal hard op de paal kopte. Kort daarvoor was Robin van Persie in het veld gekomen voor de op de linkerkant opnieuw wat teleurstellende Lurling.

In de 82ste minuut leek Feyenoord op zijn karakteristieke manier alsnog aan de winst te komen. Het was opnieuw Pierre van Hooijdonk die de bal via een vrije trap vanaf maar liefst 25 meter op opnieuw prachtige wijze achter de Roda JC keeper wist te werken. Van Marwijk reageerde direct door de snelle Leonardo in te brengen voor Kalou. Nit veel later wisselde hij nog voor de derde keer door een extra verdediger in te brengen. De Haan kwam in het veld voor de Japanner Ono.

Uiteindelijk greep Feyenoord echter alsnog naast de winst want 3 minuten voor tijd wist Tom Soetaers zijn 2e goal van de avond en de gelijkmaker binnen te schieten. De vrije trap van Soetaers stuiterde op verbijsterende wijze bij de tweede paal, onhoudbaar voor Zoetebier.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.