Fortuna Sittard: Hesp, Emeran, Dirkx, Volmer, Hermans,Meszaros (80 Averdijk), Haeldermans, Oliveira (60 Simons), Hamming, Landerl, Gerritsen

Feyenoord: Zoetebier, Gyan,Van Wonderen, Paauwe, Rzasa, Elmander (62 Korneev), Emerton, Ono, Leonardo (90 Aros), Tomasson, Van Hooijdonk

Eindelijk weer winst voor Feyenoord

(Door: )

Na het puntverlies in de competitie rondom de UEFA Cup wedstrijden tegen Inter Milaan (tegen PSV, NAC en RKC), wist Feyenoord eindelijk weer tot winst te komen. Met de 1-2 overwinning van Feyenoord in De Baandert heeft Feyenoord goede zaken gedaan in de strijd om kwalificatie voor één van de CL plaatsen (nummer 1 en 2 gaan direct, nummer 3 dient een voorronde te spelen. Met de drie punten zet het nummer 2 PSV en nummer 4 Heerenveen onder druk om dit weekend uit bij FC Twente (PSV) en thuis tegen Roda JC (Heerenveen) te moeten winnen. Door de overwinning van Feyenoord is tegenstander Fortuna Sittard definitief gedegradeerd.

Vanwege schorsingen en blessures moest Bert van marwijk enige veranderingen in zijn basiselftal aanbrengen. Emerton schoof opnieuw door naar het middenveld om de geschorste Bosvelt te vervangen. Gyan nam zijn plaats rechtsachter over. Op de flanken speelden Elmander en Leonardo in plaats van de geblesseerde Kalou en Van Persie. Met name Emerton liet net als vorige week zien op het middenveld veel beter tot zijn recht te komen.

De wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven. Fortuna Sittard moest het gezien de beperkte kwaliteiten noodgedwongen houden tot verdedigen,veel meer zat er niet op op een aantal counters van met name Hamming na. Feyenoord kreeg daardoor alle tijd in de opbouw, maar kon tegen de muur van Fortuna te weinig sprankelende momenten teweeg brengen.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat feyenoord weer eens op voorsprong kwam door een stilstaand moment. Dirkx legde Leonardo vlak buiten het strafschopgebied neer, hetgeen tot een gele kaart en een vrije trap leidde. Zoals al zo vaak dit seizoen was het opnieuw Van Hooijdonk die de vrije trappen inmiddels tot op het puntje geperfectioneerd lijkt te hebben. Na 24 minuten bracht de topscorer Feyenoord op voorsprong. 5 minuten voor de rust wist Hamming achter Van Wonderen langs te komen en de bal in de korte hoek langs Zoetebier te schieten.

In een overigens matige tweede helft wist Feyenoord via een kick-volley van Patrick Paauwe nadat Van Hooijdonk de bal vanaf de penaltystip teruglegde, de wedstrijd weer in handen te krijgen. Paauwe voltrok daarmee het vonnis over zijn oude club dat door de nederlaag definitief zou degraderen uit de Eredivisie. In de slotfase werd het voor Fortuna nog erger, voor zover dat nog mogelijk was. Dirkx liep tegen zijn tweede gele kaart op en moest vervolgens vertrekken.

Feyenoord was al niet meer in de problemen gekomen en kon vervolgens de wedstrijd simpel uitspelen. Uiteindelijk leidde dat tot een matige maar verdiende 1-2 overwinning tegen de hekkensluiter. Over de wedstrijd valt nauwelijks nog iets te melden. Voor de neutrale supporter was het een ramp, in deze fase tellen, zoals het altijd zo mooi gezegd wordt, alleen de punten. En die waren er voor Feyenoord.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.