Geel: Van Persie, Van Wonderen (Feyenoord), Bobson, Engelaar (NAC)

Feyenoord: Zoetebier, Emerton, Van Wonderen, Loovens (Gyan 84), Rzasa, Bosvelt, Tomasson (Leonardo 62), Ono, Elmander (Korneev 76), Van Hooijdonk, Van Persie

NAC: Babos, Peté, Penders, Schenning, Gudelj, Stewart, Sergio (Engelaar 78), Schreuder, Risamasu (Hersi 73), Salmon, Cristiano 60), Bobson

Opnieuw puntverlies rond Europese wedstrijd

(Door: )

Na vorige week tegen RKC Waalwijk heeft Feyenoord opnieuw punten laten liggen in de eigen Kuip in de competitiewedstrijd tegen NAC. Het bleef uiteindelijk waar het begonnen was, 0-0. Feyenoord kwam te laat op gang. Pas in het laatste 20 minuten kwam Feyenoord echt op gang en kreeg het een aantal goede kansen om de overwinning binnen te slepen. Daarvoor speelde Feyenoord eigenlijk te slap om aanspraak te mogen maken op de overwinning. Het gelijke spel kan grote gevolgen hebben, want Feyenoord heeft daardoor nu 4 punten achterstand op Ajax met één wedstrijd minder gespeeld. Feyenoord heeft het in de strijd om het kampioenschap dus niet meer in eigen hand.

Bert van Marwijk moest twee wijzigingen aanbrengen ten opzichte van zijn vaste basiself. Patrick Paauwe was niet fit en zat voor noodgevallen op de bank. Hij werd vervangen door Glenn Loovens. Op rechtshalf verving de Zweed Elmander de geblesseerde Bonaventura Kalou.

De wedstrijd begon op een hele laag tempo. Zowel Feyenoord als NAC begon afwachtend en had alle tijd. Een gegeven wat Feyenoord uiteindelijk duur zou komen te staan, omdat Feyenoord daardoor tot het einde aan toe aan de bak moest. Er gebeurde eigenlijk in het eerste half uur helemaal niets in de Kuip.

Pas na een half uur was enige opwinding, toen Feyenoord een vrije trap kreeg in het strafschopgebied. NAC doelman Babos verslikte zich door een terugspeelbal in zijn handen te pakken. De vrije trap van van Hooijdonk leverde echter niets op. Dat was zo'n beetje het enige hoogtepunt van een weinig sprankelende eerste helft.

De tweede helft begon niet veel beter. Bij vlagen probeerde de ploeg het wel, maar het had moeite om een versnelling hoger te schakelen. Van Marwijk bracht Leonardo binnen voor Tomasson en Korneev voor Elmander. Het was de laatste die op een bal van Van Persie diepging en voor de keeper verscheen. Zijn bal werd echter onderschept door Babos. Feyenoord werd in die fase wakker en kon er in de laatste 20 minuten zowaar een enorm slotoffensief uit persen. De Kuip leverde op en feyenoord kreeg een aantal mogelijkheden.

De beste kans was echter aan de andere kant van het veld waarbij de doorgebroken Sergio een bal op de binnenkant lat schoot, onhoudbaar voor Zoetebier. Feyenoord kwam daar goed weg. In de resterende minuten probeerde feyenoord het nog met man en macht. het bleek echter te laat op gang te zijn gekomen om de overwinning alsnog te forceren.

En dus komt de ploeg na een Europese wedstrijd weer tot puntverlies. Puntverlies dat het zich niet meer kan veroorloven in de strijd om het kampioenschap. Ajax heeft de virtuele koppositie van Feyenoord weer overgenomen en lijkt met het makkelijke programma dat ze nog hebben veruit de grootste kandidaat voor de titel.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.