Geel: Cordoba, Materazzi (Inter) Rzasa, Ono (Feyenoord)

Inter: Fontana, Simic, Materazzi, Cordoba, Gresko, Conceicao, Di Biagio, Emre (Seedorf 56), Guly (Recoba 78), Ventola, Kallon (Ronaldo 70)

Feyenoord: Zoetebier, Emerton, Van Wonderen, Paauwe, Rzasa, Bosvelt, Tomasson, Ono, Kalou (Aros87), Van Hooijdonk, Van Persie (Elmander 84)

Cordoba geeft Feyenoord fantastische uitgangspositie

(Door: )

Feyenoord heeft een enorme stap gezet richting de finale in de eigen Kuip. In Milaan werd Inter verrassend met 0-1 verslagen. Inter dacht zonder haar sterren Feyenoord wel te kunnen verslaan. Uiteindelijk was het Cordoba die via een eigen doelpunt de wedstrijd besliste. Na de 0-1 halverwege de tweede helft in een kolkend Giuseppe Meazza bracht Cuper Seedorf, Recoba en Ronaldo alsnog in het veld. Feyenoord had toen echter dermate veel zelfvertrouwen uit de voorsprong geput dat het die niet meer weggaf.

In een halfgevuld Giuseppe Meazza (waarbij voornamelijk de Rotterdamse aanhang zich roerde) begon Feyenoord uitstekend aan de eerste halve finale wedstrijd. Na 4 minuten kreeg Van Hooijdonk een niet te missen kans. Paauwe kopte van de achterlijn een vrije trap van Van Persie op hem terug. Vanaf 3 meter voor de goal kon hij de uit de lucht vallende bal echter niet binnenwerken. Hij schoot hoog over. Gelukkiig voor Feyenoord was Kallon evenlater evenmin trefzeker. Na een goede opning werd Inter gevaarlijker. Feyenoord kon wel ver van de eigen goal blijven voetballen en bleef daardoor ogenschijnlijk makkelijk overeind. Inter was op de momenten dat het doorkwam echter lkvensgevaarlijk, mede door foutjes achterin bij de Rotterdammers. In de eerste helft mocht Feyenoord Zoetebier danken na een aantal schitterende reddingen.

Vlak na rust gebeurde wel wat in de eerste helft uitbleef. het openingsoffensief van feyenoord werd beloond. Van Hooijdonk kwam op rechts door en probeerde een voorzet door de benen van Cordoba op Tomasson te geven. Cordoba gleed de bal in een poging de bal te blokkeren achter zijn eigen doelman.

Feyenoord ging vervolgens door en speelde Inter een aantal minuten compleet van de mat. In die fase had feyenoord de mogelijkheid om verder uit te lopen. Dat zou echter iets teveel van het goede zijn geweest gezien het wedstrijdverloop.

Na een minuut of tien leek Inter zich iets van de klap te herstellen. Cuper bracht achtereenvolgens Seedorf, Ronaldo en Recoba in, maar de sterren in vorm die hij niet nodig dacht te hebben tegen feyenoord, konden het tij niet meer keren. Inter zal niet goed genoeg in de wedstrijd om Feyenoord echt te overlopen.

Toch kreeg Inter nog tal van kansen en juist dat is wat van Marwijk zorgen zal baren voor de return. Als een niet al te scherp Inter dit kan, wat wordt het dan tegen een scherp en compleet Inter?

Ondanks de kansen kwam de goal van Inter niet. met name Ventola liet een aantal prachtige mogelijkheden liggen. Zelf keeg Feyenoord ook nog wel een kans. Van Hooijdonk schoot een vrije trap op de lat boven de volledige kansloze Fontana.

In de slotfase, uitgebreid met vijf minuten blessuretijd, wankelde Feyenoord en was het opnieuw Zoetebier die zijn ploeg er doorheen sleepte. Daarmee hield de 0-1 overwinning stand en ook de prachtige uitgangspositie voor Feyenoord. In de eigen Kuip, gesteund door het volledige eigen legioen, moet feyenoord in staat geacht worden de extra krachten die vrijkomen in De Kuip tegen een compleet Inter om te zetten in een positief resultaat te pakken.

Over een betere uitgangspositie had de club zich in ieder geval niet durven dromen.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.