tegen respectievelijk Roda JC en Vitesse leek
Feyenoord voldoende gewaarschuwd te zijn om voldoende
scherp te zijn. Ook Feyenoord ging echter onderuit
in de achtste finale voor de Amstel Cup.

Voor aanvang van de wedstrijd werd de deze week overleden Willy Batenburg herdacht en werd zijn populairste nummer 'Huppie, huppie, huppie, Feyenoord is mijn cluppie' nog eens gedraaid.

Feyenoord begon daarop sterker aan de eerste helft. In het eerste kwartier kende Feyenoord een aantal kansen voor onder andere Tomasson en Bosvelt. Moens stond een goal echter nog in de weg.

Na 33 minuten leek de paal datzelfde te doen bij een inzet van Cruz, Bosvelt kon de rebound echter wel achter Moens werken, waardoor Feyenoord op een perfect moment 1-0 maakte. Feyenoord kreeg het in die fase moeilijker en kon de voorsprong daarom uitstekend gebruiken als mentale opkikker.

Vlak voor rust kreeg Feyenoord echter een behorlijke klap in de nek doordat AZ een strafschop kreeg na hands van de Pool Rzasa. Van Galen had geen enkele moeite met dit buitenkansje.

De tweede helft bleek het een echte cupstrijd te worden met kansen en paniek aan beide kanten. AZ trok in alle commotie echter wel aan het langste eind.
Waar Van Gobbel een bal verkeerd taxeerde ging Hernandez ermee vandoor en verschalkte hij Dudek.

feyenoord probeerde het nog wel met een slotoffensief, kreeg ook nog goede kansen, met name via Cruz, maar had geen speler in huis die de kansen doeltreffend wist af te ronden.

Dar Ricksen in de slotfase nog rood kreeg en Boussatta in de 93ste minuut de 1-3 op het bord liet aantekenen was slechts voor de statistieken.

Feyenoord ligt doordat verlies direct in de eerste wedstrijd uit de Amstel Cup, zonder dat dit noodzakelijk was. AZ bleek echter scherper ind e duels
waar het omging en troefde daarmee Feyenoord af.