Feyenoord: Zoetebier, Emerton, De Haan, Paauwe (Gyan 46), Rzasa, Bosvelt, Ono, Tomasson (Korneev 65), Kalou, van Hooijdonk, Leonardo I (Van Persie 56)

RKC Waalwijk: Sinouh, Lamey, Govedarica, Van der Berg, De Graef, van Diemen, Van Wanrooij, (Van Dinteren 87), Fuchs (Molhoek 73), Cornelisse, Putter (Hoogendorp 73),Janssen

Puntverlies voor Feyenoord in De Kuip

(Door: )

Feyenoord leek lange tijd met het hoofd al in Milaan. In werkelijkheid stond het in De Kuip op het veld tegenover RKC Waalwijk. In een gezapige wedstrijd werd het na een eindsprint uiteindelijk toch nog 1-1 en was iedereen nog redelijk tevreden doordat de Amsterdamse concurrent in het Gelredome onderuit ging.

Bert van Marwijk zag voor de wedstrijd Van Wonderen, Loovens en Sprockel met buikgriep wegvallen. Van Persie werd door Van Marwijk op de bank gezet omdat hij zondag maar liefst 45 minuten te laat kwam opdraven. Van Marwijk was daar behoorlijk gepikeerd over. Leonardo kreeg daardoor alsnog de voorkeur in de basis. De Haan mocht de opengevallen plaats in het centrum invullen.

Feyenoord leed in de eerste helft veel balverlies en was niet geconcentreerd genoeg om het RKC moelijk te maken. Daardoor kon RKC in de eerste helft via een aantal kansen net zoveel aanspraak maken op de openingstreffer als Feyenoord. De eerste helft eindigde vervolgens zonder doelpunten 0-0. Echter voor Feyenoord was het uitvallen van Paauwe. De centrale verdediger liep een enkelblessure. Strompelend hield hij het nog wel vol tot de rust, maar moest vervolgens vervangen worden door Gyan. Na de 3 zieke centrale verdedigers kwam dit zeker niet goed uit voor Feyenoord.

Vlak na rust werd het drama nog erger. Bij een voorzet werd Fuchs absoluut niet lastiggevallen. Ongehinderd kon hij de bal aannmen en vervolgens klaarleggen om de bal achter Zoetebier te schieten voor de 0-1. Ajax stond op dat moment nog 0-1 voor in Arnhem. Van Marwijk greep vervolgens in en bracht Van Persie in voor Leonardo. Feyenoord schakelde om en ging opeens wel voor de punten voetballen. Inter leek vergeten en alles werd gezet op de aanval.

Feyenoord kreeg een aantal kansen, maar moest achterin scherp blijven omdat RKC spaarzaam gevaarlijk counterde. Voorin faalden Van Hooijdonk en Tomasson. Met name de flegmatieke Kalou, Ono en Van Persie moesten voor het gevaar zorgen. De tegenvallende Tomasson werd gewisseld voor Korneev.

5 minuten voor tijd gebeurde het dan toch. Feyenoord kreeg een vrije trap. Vanuit de stilstaande situatie lukte het opnieuw. Dit keer werd de vrije trap genomen door Korneev. Loepzuiver legde hij de bal op het hoofd van Van Hooijdonk die de bal binnenkopte. Opnieuw was het dus Van Hooijdonk die Feyenoord er doorheen hielp. In de slotminuten mocht feyenoord zelfs even hopen op de overwinning, o.a. Kalou wist voor de RKC keeper de wedstrijd echter niet af te maken.

Tegelijkertijd voltrok zich in Arnhem een enorme meevaller voor de Rotterdammers. In 20 minuten draaide Vitesse de wedstrijd tegen Ajax naar zich toe en trakteerde het de Amsterdammers op een nederlaag. Een nederlaag die ook in Rotterdam uitgebreid gevierd werd. Feyenoord staat bij winst in de inhaalwedstrijd nu één punt voor op Ajax. PSV en Heerenveen (die maandag tegen elkaar uitkomen) volgen op 2 verliespunten.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.