Gele kaart: Van Hooijdonk (Feyenoord), Van den Eede (Den Bosch)

Feyenoord: Zoetebier, Emerton, Van Wonderen, Paauwe, Aros, Kalou, Bosvelt, Ono (Korneev '84), Van Persie (Leonardo '60), Tomasson, Van Hooijdonk

Den Bosch: Mampaey, Faerber, Uneken, Van der Hoorn, Van Kapel, Moerad, Van de Laak, Michels, Dekkers, De Freitas (Thijs '81), Van den Eede

Feyenoord naar ruime 3-0 zege

(Door: )

Feyenoord heeft vanmiddag via een goede 3-0 overwinning op Fc Den Bosch een voorsprong genomen van 2 punten op concurrent PSV. De Eindhovenaren speelden met 0-0 gelijk tegen Vitesse. Koploper Ajax won thuis met 2-0 van Heerenveen. Feyenoord had het lange tijd moeilijk tegen het stug verdedigende Den Bosch. Feyenoord bleef echter continu drukken en zag dat in de tweede helft uiteindelijk beloond met een 3-0 overwinning,

Van Marwijk begon met het zelfde elftal als afgelopen donderdag tegen PSV. Alleen kreeg Aros dit keer weer de voorkeur boven Rommedahl. Het lijkt erop dat Van Marwijk meer gecharmeerd is van Aros, maar het is nog maar de vraag wie er donderdag tegenover de snelle Rommedahl zal staan.

De eerste helft was door het stugge verdedigen van Den Bosch nauwelijks om aan te zien. Feyenoord probeerde het wel, maar miste de spaarzame kansen en daarmee de mogelijkheid om Den Bosch al snel uit haar tent te lokken. Kansen van kalou, Van Hooijdonk (o.a. een vrije trap net over de lat), Tomasson en Paauwe (afstandschot op de lat) gingen zo teniet.

De tweede helft was veel aardiger. Het publiek besloot om als een man achter de ploeg te gaan staan en dat gaf Feyenoord extra krachten. Feyenoord was een aantal keer zeer dichtbij een treffer via o.a. Kalou, Emerton en Tomasson. Uiteindelijk moest opnieuw een dood spelmoment van Van Hooijdonk voor de bevrijding zorgen. En dat deed hij dan op wel zeer spectaculaire wijze. Van Hooijdonk legde aan voor een vrije trap en schoot die schitterend in de kruising van paal en lat. De Kuip explodeerde en de ban was gebroken.

Feyenoord liep vervolgens verder uit. Eerst was het Kalou die na opnieuw een solo de bal onhoudbaar achter de Bossche doelman schoot. Kalou was eindelijk weer eens de kalou die we van vorig seizoen gewend zijn. De speler uit Ivoorkust zwierf over het veld en was met zijn solo's een plaag voor de Bossche verdediging.

Uiteindelijk mocht Van Hooijdonk opnieuw bij een dood spelmoment aanleggen voor een doelpunt. Van Hooijdonk verzilverde een penalty nadat Bosvelt op de rand van het strafschopgebied over het been ging van Uneken. In de 90ste minuut betekende dat de 3-0 en darmee een toch wel ruime overwinning op Den Bosch.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.