Geel: Boussaboun (Fc Groningen), Ono, Rzasa, Tomasson (Feyenoord)

FC Groningen: Beukenkamp, Floren, Allach, (Jongsma '78), Schoenmakers, Van Gessel, Hoogstrate, Krstev (Curovic '62), Broerse, Boussaboun, Hugo (Visser '85), Robben

Feyenoord: Zoetebier, Gyan, Paauwe, Rzasa, Van Wonderen, Emerton, Bosvelt, Ono, Tomasson, Van Hooijdonk, Smolarek (Elmander '68)

Kleine overwinning voor Feyenoord

(Door: )

Feyenoord heeft vanmiddag in Groningen met 0-1 gewonnen van de plaatselijke FC. De Rotterdammers speelden een matige wedstrijd, maar wisten te winnen doordat Jon Dahl Tomasson opnieuw trefzeker was. Vlak voor rust scoorde hij zijn traditionele doelpunt. In de slotfase was het nog even zweten voor Feyenoord bij een slotoffensief voor de Groningers.

Van Marwijk had een verrassing in petto door niet Kees van Wonderen terug naar het centrum van de verdediging te halen maar Gyan. Van Wonderen kon daardoor op het middenveld blijven staan. De komst van Gyan was noodzakelijk door de blessures van Loovens, Sprockel, De Haan en Van Gobbel.

In het Oosterpark namen beide ploegen in de eerste helft een afwachtende houding aan. Dat leverde nauwelijks kansen op op wat afstandschoten na. De beste kansen waren voor Feyenoord. Tomasson kreg een hele mooie kans maar vergat de bal in te tikken na chaos ind e verdediging van FC Groningen. In de slotminuut vand e eerste helft maakte hij dat vervolgens goed. Uit een veel moeilijker kan trok hij zich los van Florén en schoot hij de bal achter Beukenkamp, 0-1.

In de tweede helft bracht Bert van Marwijk Johan Elmander in voor de jonge Pool Smolarek. De Zweed had Van marwijk kunnen belonen voor zijn invalbeurt door Feyenoord op een beslissende voorsrpong te zetten. Dat verzuimde hij echter door een voorzet net te missen.

Daardoor werd het in de slotfase zowaar alsnog spannend. Hopend op de gelijkmaker gooiden de Groningers er een slotoffensief uit. In de laatste minuten van het duel was het daarom nog zweten voor de Feyenoorders. Hoogtepunt van het slotoffensief was uiteindelijk een vrije trap van Hans Visser die onbereikbaar voor Zoetebier op de binnenkant van de paal belandde. Gelukkig voor Feyenoord kwam hij diagonaal het veld weer in. In de rebound miste Van gessel de scherpte om de ploegen alsnog op gelijke hoogte te brengen.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.