Feyenoord: Zoetebier, Emerton, Paauwe, Loovens (Elmander '46), Rzasa, Bosvelt, Ono, Van Wonderen, Smolarek, Tomasson, Van Hooijdonk

Fortuna Sittard: Hesp, Emeran, Dirkx, Volmer, Heimans, v.Dieren (Van der Hoeven '7), Heering, Haeldermans, Cramb, Landerl, Rook

Tomasson schiet Feyenoord naar overwinning

(Door: )

Feyenoord heeft de eerste plaats in de competitie weer overgenomen van Ajax door de 1-0 thuisoverwinning op Fortuna Sittard. De Rotterdammers staan in (verlies)punten gelijk met Ajax maar hebben een beter doelsaldo. PSV volgt na het verlies tegen RKC op 8 verliespunten. Jon Dahl Tomasson was opnieuw de matchwinnaar door in de Kuip in een matige wedstrijd de enige goal te scoren voor Feyenoord. De Deen veranderde een kopbal van Bosvelt zodanig dat die bal in de goal van Fortuna Sittard verdween.

Bert van marwijk begon ten opzichte van de vorige wedstrijd met Smolarek in de basis. De Zweed Johan Elmander werd daarvan de dupe en moest vanaf de bank beginnen. Van Marwijk hoopte daarmee wat meer scherpte op de flanken te kunnen creeeren. Dat lukte uiteindelijk nauwelijks.

Feyenoord speelde in de eerste helft futloos en creeerde zich nauwelijks kansen tegen een verder machteloos Fortuna Sittard. De degradatiekandidaat was blij zolang het 0-0 bleef zodat ze kon blijven hopen op een wonder. Feyenoord kon in de eerste helft slechts 2 goede kansen creeren tegen het zwakke Fortuna. Vlak na het begin was Tomasson met een boogbal dichtbij de openingstreffer, vlak voor rust ging dat op voor Smolarek die van afstand boven op de lat schoot. Beide keren redde Ruud Hesp bekwaam.

Feyenoord's huurling Rene van Dieren moest een grote teleurstelling ondergaan. In de basis tegen Feyenoord kreeg hij weer eens de kans zich te tonen in de Kuip. Al na 7 minuten moest hij echter met een blessure het veld verlaten.

Elmander kwam in de tweede helft alsnog in het veld voor de jonge Loovens. Van Wonderen schoof daarom een linie naar achteren om een verdedigingsduo te vormen met Paauwe. Doel was daarbij dat er veel meer ingeschoven werd om een man meer te creeren op het middenveld.

De tweede helft was niet veel beter dan de eerste. Hesp trad een paar keer uitstekend handelend op en leek zijn ploeg naar een verrassende 0-0 te gaan loodsen. Zover kwam het uiteindelijk niet. Zo'n 20 minuten voor tijd was Tomasson alert bij een hoekschop. Hij tikte een kopbal van Paul Bosvelt binnen. Daarna zakte het spel weer in en liep de wedstrijd zonder veel noemenswaardigheden naar het einde.

Een matige wedstrijd, maar wel 3 punten voor Feyenoord. Op dit moment van de competitie is dat uiteindelijk waar het om draait. De ploeg pakt daarmee de koppositie weer over en kan weer wat rustiger ademhalen.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.