SC Heerenveen: Vonk, Edman, G.de Nooijer, Klompe, Bakkati, Nurmela, Jensen, Radomski, Lurling, Véyrynen, Allbéck

Feyenoord: Zoetebier, Gyan, Van Wonderen, De Haan, Rzasa, Bosvelt, Ono, Emerton, Elmander, Van Hooijdonk, Tomasson

Penalty nekt Feyenoord tegen Heerenveen

(Door: )

Feyenoord verloor zaterdagavond in Friesland met 1-0 van Heerenveen. Feyenoord kwam er eigenlijk helemaal niet aan te pas en ging verdiend met een nederlaag naar huis. Toch was het heel zuur dat uiteindelijk niet Heerenveen maar scheidsrechter Braamhaar Feyenoord die nederlaag toediende. Waar hij Heerenveen een penalty toekende daar onthield hij Feyenoord een zuivere.

Bert van marwijk startte met Gyan in de basis als rechtsachter. Daardoor kon Emerton het broodnodige loopvermogen inbrengen op het middenveld. De ploeg had de opdracht gekregen om afwachtend te beginnen om het verwachtte offensief van de Friezen op te vangen en niet direct alle krachten te verspelen gezien het slopende programma dat de meeste spelers al achter de rug hebben.

De eerste helft was daardoor bijzonder oninteressant. Heerenveen kreeg in de eerste helft wel een aantal kansen, maar Zoetebier stond opnieuw op scherp en hield zijn doel schoon. Feyenoord kwam nimmer gevaarlijk bij de goal van de Friezen.

Pas in de tweede helft kwam Feyenoord tot kansen. En toen was het bijna direct raak. Elamnder kreeg een kans, maar zette te slap in, dat zelfde gold een paar minuten later voor Paul Bosvelt. In de 64ste minuut begin Kees van Wonderen een domme overtreding in het strafschopgebied. Hij legde Lurling neer, die vervolgens de door Braamhaar toegekende penalty zelf benutte voor de openingstreffer, 1-0.

De wedstrijd ging daardoor helemaal open. Er ontstonden mogelijkheden aan beide kanten. Niet veel later toperdeerde keeper Vok Pierre van Hooijdonk. Scheidsrechter Braamhaar onthield Feyenoord ene zuivere penalty en moest het vervolgens ontgelden bij alles wat Feyenoord lief had.

Feyenoord probeerde het in het vervolg nog wel. Van Marwijk bracht onder andere in de slotfase Smolarek en kalou nog in om de druk op Heerenveen te vergroten. Dat bleek echter tevergeefs. Feyenoord kwam te laat op gang en kon de wedstrijd niet meer keren.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.