Geel: Ono (Feyenoord), Ramdane, But, Méller (Freiburg)

Feyenoord: Zoetebier, Gyan, Sprockel, De Haan, Rzasa(Smolarek '44), Kalou (Leonardo dos Santos '49), Bosvelt, De Visser, Ono, Tomasson, Elmander

SC Freiburg: Golz,Zeyer, Kobiasjvili, Iasjvili, Méller, Ramdane (Bruns '81), Hermel, Diarra, But, Willy (Coulibaly '46), Tanko (Sellimi '70)

Ono schiet Feyenoord naar winst

(Door: )

10 minuten voor het einde van de eerste UEFA Cup wedstrijd tegen Freiburg in de eigen Kuip was het de Japanner Ono die voor een uitstekende uitgangspositie zorgde voor Feyenoord. Hij schoot toen de 1-0 binnen en stelde de overwinning veilig. Zelfs bij een kleine nederlaag (2-1, 3-2) in Duitsland zal Feyenoord zich nog kwalificeren voor de volgende ronde.

Feyenoord begon goed en had ook enkele kansen om op voorsprong te komen. Ondere andere Tomasson miste een kopkans voor de 1-0. De Duitsers trokken zich terug in de verdediging en speelde erg compact hopend op een counter. Feyenoord miste de scherpte om door te drukken voor een duidelijke overwinning. Maar het kwam op een enkele kans ook nauwelijks in gevaar. Het was in de eerste helft wachten totdat de bal goed viel en Feyenoord op voorsprong zou komen. Zover kwam het in de eerste helft niet.

In de tweede helft begon Feyenoord zwak en liet het bijna de wedstrijd liggen. De Duitsers kregen een paar kansen op rij, maar keeper Zoetebier trok Feyenoord er doorheen. De keeper van Feyenoord bewees opnieuw een waardig vervanger van Dudek te zijn. Feyenoord kwam goed weg toen de Duitsers een zuivere penalty werd onthouden na een charge in het strafschopgebied van Gyan, er ging een dubieus buitenspelgeval aan vooraf. Uiteindelijk kwam er toch gerechtigdheid. Gesteund door het fanatieke legioen kreeg Feyenoord weer een paar goede kansen via ondere andere Tomasson en Ono. Het was de laatste die de verdiende 1-0 binnenwerkte en De Kuip in vuur en vlam zette.

De 1-0 overwinning was een terechte beloning voor het harde werken van de ploeg van Van Marwijk. Gehavend door het ontbreken van maar liefst 9 spelers, waarvan 5 basisspelers, stelde Van Marwijk een team op dat nog zeer behoorlijk uit de voeten kon tegen de Duitsers. het werd nooit groots, maar de strijd vergoedde erg veel. Daarbij kon het legioen met regelmaat genieten van de kwaliteit van spelers als Tomasson en met name Ono. Naast de enige goal van de wedstrijd liet hij zien een absolute topper in wording te zijn met zijn fabuleuze techniek en spelinzicht.

Dat de verdediging zonder tegentreffers bleef was niet alleen cruciaal voor de uitgangspositie voor over twee weken, maar zal ook een enorme opsteker zijn voor de komende weken.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.