Geel: Sprockel (Feyenoord), Kreek, Nanu (Vitesse)

Feyenoord: Zoetebier, Gyan, Sprockel, De Haan, Rzasa, Kalou, Bosvelt, Van Wonderen (Smolarek \'87), Elmander, Tomasson, Van Hooijdonk

VITESSE: Van Fessem, Nanu, Knol, Kreek, Van Hintum, Van der Schaaf, Diarra (Martel \'61), Claessens, Sikora, Van Beukering, Laros (Peeters \'61)

Feyenoord overwinnaar in doelpuntrijke strijd

(Door: )

Feyenoord won zaterdagavond in een spectaculaire wedstrijd met 3-2 van een van de cocnurrenten in de top van de ranglijst Vitesse. Via opnieuw twee keer Tomasson en een doelpunt van Van Hooijdonk trok een zeer gehandicapt Feyenoord aan het langste eind. Civard Sprockel speelde een uitstekende wedstrijd in het centrum van de verdediging. Slechts een keer ging hij in de eerste helft onderuit, dat koste Feyenoord wel direct een tegentreffer.

Bert van Marwijk moest een soort fantasieopstelling fabriceren om tot een baself te komen. Van Haaren, Collen, Van Gobbel, Tininho vormden een hele verdeidging van afwezigen. Darabij wkamen ook nog eens Paauwe, Ono, Van Gastel en Emerton die ook als feyenoord middenveld niet zouden misstaan. Gelukkig was Kees van Wonderen wel wee rvan de partij. Hij schoof op naar het middenveld omdat samen met Bosvelt vorm te geven.

Het duel begon ietwat rommelig zonder grote kansen aan beide zijden. In de 25ste minuut gebeurde waar Ronald Koeman van te voren zijn ploeg juist nog zo voor waarschuwde. De ploeg gaf een vrije trap weg valk buiten het strafschopgebied. Van Hooijdonk, momenteel de specialist in de Eredivisie op dit gebied, schoot de bal prachtig met een boog in de bovenhoek. Feyenoord kwam daarmee op een 1-0 voorsprong.

Daravan konden de ploeg en de supporters slechts heel kort genieten. Sprockel schatte een lange bal verkeerd in waardoor het jonge Vitesse talent Van Beukering vrij kwam en slim profiteerde van de fout van Sprockel. Nog voor rust herstelde Tomasson dit foutje en bracht Feyenoord weer op voorsprong, 2-1..Hij schoot een rebound via het been van Michel Kreek binnen.

De Deen was sowieso op scherp want aan het begin van de tweede helft zete hij feyenoord op een schijnbaar veilige voorsprong van 3-1. Hij rondde een voorzet van Van Wonderen goed af. Dat betekende zijn tiende treffer van het seizoen waarmee hij van der Vaart en Allback voorlopig weer voorbijging. Vitesse was echter vanavond niet onder de indruk van de doelpunten van Feyenoord. Het deed er steeds direct een schepje bovenop. Dat leverde ook dit keer weer snel een tegentreffer. Sikora rondde een scherpe aanval van Vitesse goed af voor 3-2.

In de slotfase bleef het daardoor zinderend spannend. Aan beide kanten waren enkele goede kansen te noteren maar tot een treffer kwam het niet meer. Daardoor sleepte feyenoord een duurbevochten overwinning binnen, goed voor het zelfvertrouwen met het oog op Freiburg en natuurlijk bijzonder goed in de strijd om het landskampioenschap van Nederland waar Feyenoord nog volop in de race voor is.

Maar donderdag volgt eerst Freiburg. En nu maar hopen dat er na deze wedstrijd niet nog meer spelers zich in de blessureboeg dienen te melden......

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.