NAC: Babos, Feher, Penders, Schenning, Gudelj, Peté, Sergio ('77), Schreuder, Stwart, Cristiano (Salmon '65), Bobson

Feyenoord: Zoetebier, Gyan, Van Wonderen, De Haan, Rzasa (Kalou '58), Emerton, Bosvelt, Paauwe (De Visser '18), Ono (Leonardo '82), Tomasson, Van Hooijdonk

Feyenoord laat punten liggen in Breda

(Door: )

Feyenoord verloor zondagmiddag in Breda eigenlijk kansloos met 2-1 van NAC Breda. De ploeg had de zware wedstrijd tegen Spartak Moskou nog in de benen en kon eigenlijk geen moment aanspraak maken op de overwinning. Het enige doelpunt van Feyenoord kwam op naam van haar topscorer Jon Dahl Tomasson. Met name de zwakke instelling en gebrek aan bezieling waren onthutsend bij Feyenoord.

Feyenoord speelde zonder rechtsback Pieter Collen. Gyan was zijn vervanger zodat Emerton op het middenveld kon blijven spelen. Kees van Wonderen was wee rgeheel fit en nam zijn positie in het centrum in. Voorin kent de ploeg eigenlijk weinig problemen meer.

NAC kwam al snel op voorsprong. Zoetebier verloor zijn status van ongeslagen keeper van Feyenoord door een doelpunt van Cristiano na een prachtige aanval van NAC. Die andere Braziliaan maakte het leed nog eens erger voor de Rotterdamers door de 2-0 binnen te schieten. De ploeg uit Breda kreeg in die fase verschillende kansen en had eigenlijk verder moeten uitlopen dan de 2-0 die bij rust op het scorebord stond.

Feyenoord mocht daarom in de tweede helft nog hoop hebben om terug in de wedstrijd te komen. Vanaf de start van de tweede helft leek het echter dezelfde kant op te gaan. NAC creeerde opnieuw kansen en leek de wedtsrijd vervolgens makkelijk uit te kunnen gaan spelen. Een opleving van een klein kwartier van Rotterdamse zijde, bracht Feyenoord echter de aansluitingstreffer. Tomasson tikte een voorzet van centrale verdediger Ferry de Haan binnen.

Bert van Marwijk ging voor de gelijkmaker en wisselde de Pool Rzasa voor Kalou. Emerton schoof naar achteren op de rechtsbackplaats en Gyan werd linkerverdediger. Met name dat laatste pakte niet echt gelukkig uit. En ook aanvallend werd het er niet beter op. De ploeg creeerde in het vervolg eigenlijk nauwelijks open kansen en moest continu oppassen om niet tegen een grotere nederlaag op te lopen.

Feyenoord mocht achteraf blij zijn dat concurrent Ajax voor de titel bij De Graafschap ook niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. En daardoor is Feyenoord ondanks de slechte periode nog steeds volop in de race.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.