Geel: De Haan (Feyenoord), Mitreski (Spartak Moskou)

Feyenoord: Zoetebier, Collen (Van Gastel '64), Gyan, De Haan, Rzasa, Emerton, Paauwe, Bosvelt, Ono, Tomasson, Elmander

Spartak Moskou: Levitski, Parfenov, Mjavanadze (Pavlenko '83), Kovtoen, Baranov, Mitrevski, Boelatov, Tsichmeistroek, Boelatov, Robson (Danisjevski '75), Titov, Bestjastnik

Feyenoord wint in kolkende Kuip

(Door: )

Feyenoord heeft zich in zijn laatste Champions League wedstrijd verzekerd van deelname aan het UEFA Cup-toernooi. De Rotterdammers wonnen thuis in een kolkende Kuip met 2-1 van Spartak Moskou. Daarmee eindigden de ploeg als derde in poule H en mag de club door in de derde ronde van de UEFA Cup. De loting daarvoor is aanstaande vrijdag.

Van Marwijk kon vlak voor de wedstrijd toch beschikken over Pieter Collen, een meevaller voor de al zo geplaagde coach. Hij kon daarmee Emerton weer op het middenveld zetten. Leonardo II werd daarvan de dupe, hij verloor zijn plaats in de basis. Een teleurgestelde Korneev moest vervolgens een plaatsje op de tribune opzoeken.

Feyenoord en Spartak maakten er een even opwindend als zenuwslopend duel van. Beide teams speelden op de aanval en omdat ze defensief nogal wat steken lieten vallen, regende het kansen. Al na 18 minuten was het 2-1, Na goals van Tomasson, Bestjastnik en Elmander. Op slag van rust kreeg Feyenoord hulp van de arbiter,die de 2-2 van Kovtoen om onduidelijke redenen afkeurde. Uit de reactie van de scheidsrechter leek het dat hij zinspeelde op een duwfout van aanvaller Robson. Daarvan was echter totaal geen sprake. Feyenoord kwam daarmee goed weg.

Eigenlijk had Feyenoord na twintig minuten al met 4-1 moeten leiden. De ploeg kreeg een aantal grote kansen. Zo verzuimde Tomasson vlak na de 1-0 een droomkans te benutten. De Zweed Elmander miste vlak na de 2-1 een nog grotere kans, hetgeen Feyenoord nog duur zou kunnen komen te staan.

Door die missers en doordat de Russen met hun prachtige, snelle combinaties 90 minuten lang gevaarlijk waren, bleef het duel tot de laatste minuut spannend. Het strijdende Feyenoord wist echter stand te houden, met dank aan Tsichmeistroek en Bestjastnik, die op de paal mikten, en doelman Zoetebier, die de doorgebroken Bestjastnik van scoren afhield.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.