Feyenoord: Zoetebier, Collen, Van Wonderen (Gyan '30), De Haan, Rzasa, Dos Santos, Emerton, Paauwe, Ono (Elmander '65), Van Hooijdonk, Tomasson (Smolarek '76)

FC Utrecht: Wapenaar, Vreven, Zwaanswijk, Roest, Van Mol, Tanghe, Bosschaart, De Jong, Van der Bergh, Kuyt, Jochemsen (Gluscevic '72)

Drie goals Van Hooijdonk tegen FC Utrecht

(Door: )

Feyenoord won de altijd lastige wedstrijd tegen FC Utrecht uiteindelijk met 4-0. Pierre van Hooijdonk was de grote man met maar liefst 3 treffers. Daarmee bracht hij zijn seizoenstotaal op 7. De andere treffer kwam op naam van de invaller Johan Elmander. Feyenoord blijft daarmee in verliespunten op gelijke hoogte met de Amsterdammers.

Bert van Marwijk begon de wedstrijd opvallend genoeg met Leonardo II in de basis als gevolg van de vele blessuregevallen. Emerton speelde op het middenveld op de plaats van de zieke Paul Bosvelt.

De wedstrijd begon afwachtend en was zeker niet sprankelend. Er gebeurde weinig. Het eerste echte wapenfeit van Feyenoord was een trieste. Na een half uur spelen moest Kees van Wonderen van het veld met een dijbeenblessure. Christian Gyan kwam voor hem in het veld.

Na zo'n 37 minuten deed Pierre van Hooijdonk eindelijk weer eens waarvoor hij uit Portugal was gehaald. Hij scoorde uit een prachtige vrije trap, niet toevallig een standaardsituatie. Feyenoord kon daardoor met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

De tweede helft was interessanter, mede door de invalbeurt van de Zweed Elmander die bezig is zichzelf weer in het elftal te spelen nu Feyenoord met een aantal blessures kampt. na 2 minuten spelen draaide hij zichzelf vrij en schoot hij de 2-0 binnen.

Pierre van Hooijdonk makate 10 minuten later zijn tweede van de wedstrijd. Uit een hoekschop van de Australier Emerton kopte hij simpel de 3-0 binnen. In de slotfase kwam de bal nog gelukkig voor de voeten van de spits die direct uithaalde en daarmee de stand enigszins geflatteerd op 4-0 bracht. Geen Feyenoorder zal daar echter om malen, want de ruime overwinning komt als geroepen voor het zelfvertrouwen, zo vlak voor het cruciale duel tegen Spartak Moskou.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.