Bayern Munchen: Kahn, Sagnol, Kuffour, Kovac, Lizarazu (Tarnat \'46), Salihamidzic, Fink (Thiam \'84), Hargreaves, Sergio (Zickler \'69), Santa Cruz, Pizarro

Feyenoord Zoetebier, Collen, Van Wonderen, Van Gobbel (Gyan \'46), Rzasa, Emerton, Van Gastel (Smolarek \'80), Bosvelt, Paauwe, Ono, Elmander

Nederlaag voor Feyenoord in Munchen

(Door: )

Feyenoord heeft zijn vijfde duel in de Champions League met 3-1 verloren bij Bayern Ménchen. De tweede CL-ronde werd daardoor onhaalbaar en de club van Bert van Marwijk kan zich nu alleen nog plaatsen voor de derde UEFA Cup-ronde.

Met een verstevigd middenveld opende de gehavende Rotterdamse ploeg (Tomasson, Van Hooijdonk en De Haan ontbraken) erg behoudend. Bayern,al tien CL-wedstrijden ongeslagen, mocht het spel maken en werd pas op de Feyenoord-helft opgevangen. Die tactiek kon snel in de prullenbak. Van Gobbel bracht Bayern op 1-0 door de bal uit een hoekschop na een kopbal van Kuffour ongelukkig met langs zijn eigen doelman Zoetebier te werken.

Feyenoord kroop uit zijn schulp en en had bij de enige kans voor rust nog succes ook door prima doorzetten van de eenzame spits Elmander.Die weelde bleek van korte duur.Santa Cruz bracht Bayern uit een vlot uitgespeelde aanval na een half uur weer verdiend aan de leiding.

Na rust gebeurde er voor beide doelen weinig. Feyenoord kwam iets meer in het stuk voor,maar kon geen vuist maken. De Duitse vedetten klaarden de klus zonder moeite,al waren Elmander en Bosvelt nog dicht bij de 2-2. Santa Cruz strooide in de slotminuut uit een vlotte tegenstoot nog wat zout in de Rotterdamse wonden.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.