Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV-Feyenoord 0-1 (0-1)

Scoreverloop:

0 - 1 Paauwe (24)

Scheidsrechter: Wegereef

Toeschouwers:

Geel:

Paauwe (Feyenoord)
Van Bommel (PSV)

Rood: De Visser (2xg/72)

Opstellingen:

PSV:

Waterreus, v.d.Weerden (Nilis/73), Faber, Dirkx (Nikiforov/48), Heintze, Vogel, Rommedahl (Kolkka/61), v.Bommel, Bouma, Bruggink, v.Nistelrooy.

Feyenoord:

Dudek, Konterman, v.Gobbel, Rzasa, Bosvelt, Paauwe, De Visser, Tomasson (v.Wonderen/64), Samardzic, (Cairo/64), Cruz, v.Vossen (De Haan/75).

Feyenoord niet in problemen tegen PSV(Door: RvN)

Feyenoord kwam vanavond eigenlijk geen moment echt in de problemen tegen PSV in het Philips Stadion. Zoals zo vaak blijkt Feyenoord tegen PSV altijd goed uit de voeten te kunnen. Feyenoord won zonder echte kansen te krijgen met 0-1 door een vrije trap van Paauwe.

De selectie van Feyenoord speelde met een rouwband wegens de deze week overleden ex-voorzitter Couwenberg. Feyenoord kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Na 23 minuten mocht Feyenoord een vrije trap nemen. Nadat Paauwe de bal in de muur had geschoten besloot Wegereef dat de PSV muur nog niet op afstand stond en liet de bal overnemen. Paauwe liet zich dat geen twee keer zeggen en schoot de bal met een schuiver langs de muur, overigens niet onhoudbaar voor keeper Waterreus.

Vervolgens speelde Feyenoord de hele wedstrijd op resultaat, zoals Beenhakker het noemde. Feyenoord ging terug en liet PSV het spel maken. Dat ging de Eindhovenaren slecht af. Tot 20 meter voor de goal mochten ze er rustig op los combineren, maar vervolgens liet de ijzersterk opgestelde handbalverdediging niets door. Het elftal van PSV kon nauwelijks tot enige kansen komen.

Als gevolg daarvan probeerden de spelers van PSV het met afstandschoten, maar daar konden ze het Dudek nooit echt lastig mee maken. De Poolse keeper stal met zijn zweefduiken de show in het Philips Stadion.

Feyenoord kwam aanvankelijk heel goed weg met scheidsrechter Wegereef die aantoonde geen thuisfluiter te zijn bij enkele overtredingen en situaties in het strafschopgebied. 20 minuten voor het einde besloot hij echter wat hij PSV eerder onthield blijkbaar goed te maken door Jan de Visser zijn 2e gele kaart te geven waardoor hij van het veld moest verdwijnen.

Dit deerde Feyenoord echter geen moment. PSV was in de eindpass machteloos tegen een uitstekend verdedigend Feyenoord. De club uit Rotterdamdwong daarmee een overwinning in Eindhoven af en weet zich weer volledig terug in de race voor het kampioenschap.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.