Feyenoord uitgeschakeld door VFB Stuttgart

5 december 2000 16:01

Verslaggever: JL

Het is Feyenoord dindsdagmiddag in Duitsland niet gelukt om de vierde ronde van de UEFA-Cup te behalen. De Rotterdammers verloren van VFB Stuttgart met 2 - 1.
Aangezien de eerste wedstrijd eindigde in een 2 - 2 gelijkspel is de uitschakeling een feit. In de eerste helft kwam de thuisploeg na een half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Meissner. Het duurde tot ongeveer 20 minuten voor tijd voordat de Feyenoorders pas iets terug konden doen. Patrick Paauwe bracht de hoop op een overwinning en kwalificatie terug door een prachtige vrije trap achter keeper Hildebrand te schieten. In de laatste minuut maakte scheidsrechter Cesari en Balakov echter een einde aan de Rotterdamse droom. Na een vermeende 'overtreding' van Dudek legde Cesari de bal op de stip. De Bulgaar benutte het cadeautje gretig door de beslissende treffer aan te laten tekenen.

VFB Stuttgart - Feyenoord 2 - 1 (1 - 0)

1 - 0 Meissner (28)