Feyenoord met 2-2 gelijk tegen RKSV Schijndel

6 augustus 2005 14:10

Verslaggever: K

Feyenoord heeft het vriendschappelijke duel tegen de amateurs van RKSV Schijndel met 2-2 gelijkgespeeld. De amateurs scoorden in de laatste minuut de gelijkmaker. RKSV Schijndel speelt komende week in de strijd om de Amstel Cup overigens tegen Sparta. Voor Feyenoord scoorden Derijck en Boussabon (uit een penalty). Pardo miste op een 1-1 stand ook een penalty. Nicky Hofs raakte in de tweede helft geblesseerd, de aard en ernst van de blessure is nog onduidelijk. De Japanse stagiair Hirayama stond in de basis, hij kon niet echt overtuigen.

Erwin Koeman begon met de volgende elf aan het duel: Aerts, Zuiverloon, Derijck, Saidi, Bosschaart, Hofs, Schreuder, Pardo, Vincken, Hirayama, Kalou.

Derijck scoorde de openingstreffer na ruim 10 minuten. Hij kopte de bal uit een vrije trap binnen. Vlak daarna was het alweer 1-1 toen de spits van Schijndel profiteerde van een foutje achterin.

Feyenoord kreeg een reeks van mogelijkheden met twee eigenlijk niet te missen kansen voor Vincken en Hirayama. Een keer was RKSV Schijndel dichtbij de 2-1. Salomon Kalou werd tot nu toe in tegenstelling tot eerdere duels niet uitgefloten.

Na rust miste Sebastian Pardo een penalty. Hij schoot Keihard op de paal. Nicky Hofs moest geblesseerd van het veld, hij moest volgens Radio Rijnmond door supporters gedragen worden.

Ongeveer een kwartier voor tijd kreeg Feyenoord opnieuw een strafschop. Vincken werd in het strafschopgebied neergelegd. Dit keer mocht Ali Boussabon aanleggen vanaf de strafschopstip. Hij wist dit buitenkansje wel te benutten, 1-2. Feyenoord zette vervolgens niet meer door om een grotere uitslag neer te zetten.

Dat kostte de ploeg uiteindelijk de overwinning. In de laatste minuut liep Feyenoord alsnog tegen een blamage op toen RKSV Schijndel verrassend de gelijkmaker wist binnen te werken.

Opstelling: Aerts; Zuiverloon, Saidi, Derijck, Bosschaart ('46 Snoyl), Hofs ('55 De Graaf), Pardo ('65 Paauwe), Schreuder, Vincken, Hirayama en Kalou ('46 Boussaboun).

Zie ook: Wedstrijdverslag Feyenoord.nl