Transparent
Inloggen
Sluiten

Telegraaf: Verdonk dreigt naturalisatie Kalou tegen te houden

24 april 2005 11:38

Verslaggever: K

Volgens De Telegraaf dreigt minister Rita Verdonk af te zien van een versnelde procedure om de uit Ivoorkust afkomstige Salomon Kalou Nederlander te laten worden. Volgens de krant gaan er steeds sterker worden geluiden dat minister Verdonk niet wil afwijken van de bestaande regels die luiden dat het vijf jaar duurt alvorens je in aanmerking kan komen voor een Nederlands paspoort.

Marco van Basten maakt zich daar in de krant zorgen over en verwijst naar Maxima, waar van de regels van naturalisatie wel afgeweken kon worden.

"Kalou is als voetballer namelijk een kroonjuweel, die het Nederlands elftal volgend jaar in Duitsland aanzienlijk sterker kan maken. Dat is goed voor de sport en goed voor het hele land, dat in heel veel opzichten meeprofiteert van een succesvol Nederlands elftal." aldus Van Basten in De Telegraaf.

Overigens liet Feyenoord eerder al weten dat naturalisatie helemaal niet in het belang is van de club, aangezien Kalou dan makkelijker elders in Europa aan de slag kan.

Meer op




Tags

kalou naturalisatie telegraaf verdonk basten minister afkomstige afwijken duitsland ivoorkust kroonjuweel luiden maxima meeprofiteert paspoort procedure rita salomon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda