Transparent
Inloggen
Sluiten

[historisch besef] Een regen van kussens voor AZ

3 april 2005 11:41

Het ergste dat je als Feyenoordsupporter kan overkomen is een kampioenschap van de aartsrivaal in de Kuip. Het lukt Ajax in 1980, alleen was de tegenstander toen Excelsior, dat was uitgeweken naar de moeder aller stadions. Voor een hogere recette, maar waarschijnlijk om veiligheidsredenen. Een nog niet voor de helft gevulde Kuip bood een troosteloze ambiance. Prima.

Een jaar later zat de Kuip wel vol voor de topper Feyenoord-AZ?67(tegenwoordig AZ). AZ was dat seizoen ongenaakbaar en hoewel Feyenoord lang tweede stond was er voor een strijd om de titel geen sprake. AZ ?67 kon met een overwinning het kampioenschap binnenhalen.

Jupp Kaczor leek het feestje te verstoren, maar na de 1-0 trok AZ?67 alle registers open om de Nygaard, Peters, Tol en Metgod. AZ?67 was kampioen en kreeg in de Kuip de kampioensbeker, van een schaal was nog geen sprake, uitgereikt.

Veel tijd voor een ereronde was er niet, want de harde kern zag een feestje van de tegenstander in de Kuip niet zitten. Vlak voor tijd hadden zij zich naar de Eretribune begeven waar de houten kuipjes destijds nog met losse leren kusjes waren bedekt. Onder een regen van kussentjes vluchtten de AZ-spelers en KNVB-bobo?s de tunnel in.
Of Feyenoord daar ooit voor gestraft is?




Tags

kuip regen historisch kussens aartsrivaal bedekt begeven bobo ereronde eretribune excelsior feyenoordsupporter gevulde houten jupp kaczor kampioensbeker kern knvb kuipjes kusjes kussentjes metgod nygaard ongenaakbaar peters recette registers titel tol topper troosteloze tunnel uitgeweken veiligheidsredenen vluchtten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot arsenal arteta both brain brands clearly detailed during gaal giggs gio got incredible intensiteit into kasperk liverpool match modern pastoor players pusic slot stuivenberg wehave yoda