Transparent
Inloggen
Sluiten

Lazovic redt drie punten voor Feyenoord

19 maart 2005 21:23

Feyenoord kroop vanavond door het oog van de naald, uit bij RKC Waalwijk. Pas in de 90e minuut besliste Lazovic de wedstrijd met zijn 2-3. Daarna maakte Castelen nog een beauty, de 2-4. Dit alles na een zeer enerverend duel, met een vooral in de eerste helft krankzinnig scoreverloop.

Al na acht minuten keek Feyenoord tegen een achterstand aan. De Portugese linkerspits Vasconcelos van RKC kopte een voorzet van rechts tegen de touwen: 1-0. Direct werd zo duidelijk dat het geen gemakkelijke avond zou worden voor Feyenoord. Het scheelde zelfs niet veel of het was 2-0 geworden. Hoogendorp mikte een voorzet van ex-Feyenoorder Jason Oost echter net te hoog, in de negende minuut.

Daarna namen de Rotterdammers echter het heft in handen. In de 24e minuut werd het werken beloond: Romeo Castelen schiet vanuit een moeilijke hoek de bal via keeper Sinouh het doel in: 1-1. Twee minuten later kon Feyenoord echter weer van voren af aan beginnen, toen Krohn-Dehli van 20 meter op doel schoot en Babos, die speelde in plaats van de licht geblesseerde Lodewijks, zich op de bal verkeek: 2-1.

De rest van de eerste helft zou Feyenoord RKC ver terugdrukken. ??n keer succesvol, toen Kalou een voorzet van Kuijt heel netjes binnenkopte.

De tweede helft zou minstens even spannend worden. Met Pascal Bosschaart in plaats van Bruno Basto, drukte Feyenoord RKC wederom terug. Maar tegelijk bleven de counters van de Waalwijkers enorm gevaarlijk. Zelfs nadat RKC-verdediger Greene (terecht) de rode kaart had gekregen voor het stoppen van een doorgebroken Castelen. Zo miste Vasconcelos letterlijk voor open doel, toen Babos een schot losliet.

Lang leek de wedstrijd op 2-2 uit te lopen, omdat Feyenoord er niet in slaagde echt door de tienmansmuur te breken. Een gouden wissel van Gullit veranderde dit echter; Lazovic, in het veld gekomen voor Goor, werd de matchwinner. Een mooi schot in de rechterhoek na afgeven van Kalou.

Een toetje was de werkelijk schitterende 2-4 van Castelen, een lobje van 25 meter over Sinouh, in de vierde minuut van de blessuretijd.

Feyenoord pakt zo drie belangrijke punten en mag naar boven blijven kijken. Morgen speelt de eerstvolgende concurrent en nummer drie Ajax thuis tegen PSV. De achterstand is drie punten en een wedstrijd.


Bekijk het verslag van minuut tot minuut van Emmo via de link hieronder naar het scorebord.
Tags

rkc castelen lazovic babos kalou redt sinouh vasconcelos basto beauty besliste binnenkopte bosschaart counters dehli emmo enerverend goor greene gullit hoogendorp jason krankzinnig krohn kroop kuijt linkerspits lobje lodewijks losliet matchwinner mikte naald oost pascal rechterhoek romeo scheelde scoreverloop slaagde terugdrukken tienmansmuur toetje verkeek verslag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.716 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment zerrouki