Feyenoord haalt uit tegen De Graafschap: 2-7

4 februari 2005 21:51

Feyenoord heeft op uitstekende wijze huisgehouden in Doetinchem. Het naieve verdedigen van De Graafschap wer dmet een monsterscore van 2-7 afgestraft. De ploeg kon met een glimlach van het veld, want het speelde een groot deel van de wedstrijd uitstekend. Natuurlijk speelde het feit dat de zwakke tegenstander achterin een op een verdedigde en Feyenoord veel ruimte weggaf daar een grote rol in. Maar Feyenoord mag het als een verdienste zien dat het daar van meet af aan van geprofiteerd heeft en lange tijd niet verzaakte. De ploeg bleeg geconcentreerd op zoek naar steeds meer doelpunten. Uiteindelijk zou het bij 2-7 blijven.

Al na drie minuten stond Feyenoord op voorsprong. Na een aanval over veel schijven rondde Kuyt goed af. In de negende minuut moet veel fans de wanhoop nabij zijn geweest toen een vrije trap door Bot geheel vrijstaand simpel ingekopt kon worden, opnieuw eenzelfde fout bij een standaardsituatie.
Maar vervolgens maakte Feyenoord het snel, goed en ruim af. Kuyt zou uiteindelijk drie keer scoren, Lazovic twee.