Transparent
Inloggen
Sluiten

Historisch Besef: op zoek naar vertrouwen

4 februari 2005 19:58

Verslaggever: Steven


Feyenoord speelde in de bekerwedstrijd tegen AZ na een half uur tegen negen man. Zoals het hoorde werd het snel 0-2 in Alkmaar en maakte iedereen zich op voor een makkelijke overwinning. Feyenoord kon gaan werken aan het zelfvertrouwen. Maar in de tweede helft hielden de Alkmaarders Feyenoord verbazingwekkend makkelijk bij en werd het zelfs nog even spannend. Na afloop zei Dirk Kuijt ( Trainer Gullit zat met interviewer Hans Kraaij jr. in een welles/nietes spelletje ): ?Wij spelen zaterdag weer een wedstrijd tegen Twente.? Nooit naar volgende wedstrijden kijken als je uit vorm bent. Was het niet heerlijk geweest voor Lazovic als hij nog drie keer had gescoord. En zijn naam de volgende dag groot in de krant had zien staan. Dan had hij die bal bij Twente uit er vlak voor tijd misschien ook wel ingekopt.

Enfin. Vertrouwen voor de wedstrijd tegen degradatiekandidaat De Graafschap geeft het niet. Nog maar twee jaar geleden lag dat heel anders. Feyenoord was aan een onoverwinnelijke serie bezig en moest op 5 april 2003 naar de Vijverberg. De reeks leek rustig te worden voortgezet. Ruststand: 0-2. Doelpunten Van Persie en Buffel. Ruim een kwartier na rust stond op het scorebord 3-2. En Feyenoord met negen man. Scheidsrechter Bossen zag in elke buiteling van Buffel een schwalbe: twee keer geel. Gerard de Nooijer (Feyenoord zoekt al iets langer naar goede verdedigers) haalde een doorgebroken speler neer.

Kenmerkend voor het vertrouwen dat de ploeg toen had, wisten de spelers dat negen man ook voldoende was om De Graafschap te verslaan. Kalou maakte 3-3 en Van Hooijdonk uit een strafschop vlak voor tijd 3-4. Dertig jaar geleden had Feyenoord ook zo?n ploeg. Iets beter want dat team won naast de UEFA-cup wel de titel. Op de Vijverberg speelden Van Hanegem c.s. een knotsgekke wedstrijd. Feyenoord kwam 3-0 voor, maar stond bij rust met 4-3 achter. Geen reden tot paniek, zo blijkt uit de einduitslag: 5-7. Nog altijd een van de meest doelpuntrijke wedstrijden in het betaalde voetbal.




Tags

buffel graafschap historisch twente vijverberg alkmaar bossen buiteling degradatiekandidaat doelpuntrijke einduitslag enfin gerard gullit hanegem hans hooijdonk ingekopt interviewer kalou kenmerkend knotsgekke kraaij kuijt lazovic nietes nooijer onoverwinnelijke paniek persie schwalbe titel uefa verbazingwekkend voortgezet welles

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting poor reds schreuder slot soap stengs there think timber trend what will willykment year yoda zerrouki