Transparent
Inloggen
Sluiten

Historisch Besef: Nooit meer hondenlul

28 januari 2005 22:45

Verslaggever: Steven

Sinds dit weekend circuleert in Nederland een lijst met verboden spreekkoren. Een groep wijze mannen uit alle lagen van de voetbalwereld heeft zich hierover gebogen om de scheidsrechters voor eens voor altijd duidelijkheid te bieden. Maar supporters laten zich niet leiden door een lijst. Waarschijnlijk zal er elke vrijdag bij de scheidsrechters een aanvulling in de bus liggen: ?Dit weekend de oren spitsen bij Opblaaspop.?

Onder de ontoelaatbare verwijzingen vallen ook geslachtsdelen. Hiermee komt er een einde aan de mythe van Feijenoorder Piet Romeijn. Op 7 december 1969 kreeg FC Twente in de slotminuut van de wedstrijd tegen Feijenoord volgens Romeijn volkomen ten ontrechte een vrije trap waaruit de gelijkmaker werd gescoord: 1-1. Dat liet Romeijn na afloop nog even fijntjes weten aan scheidsrechter Van Gemert: ?Bedankt voor de leiding, hondenlul.?

Feijenoord en Romeijn hielden lang vol dat Romeijn onbenul had gezegd. ?Om wille van de lieve vrede,? verklaarde hij later. Het publiek wist wel beter. Jarenlang zou het ?hi ha hondenlul? van de tribunes neerdalen na een arbitrale dwaling. Onschuldig in vergelijking met de vreselijke dingen die je nu hoort. Maar de commissie heeft gesproken. Hondenlul is een geslachtsdeel en hoort niet in een stadion thuis. Jammer voor Romeijn.
Tags

romeijn hondenlul historisch arbitrale circuleert dwaling feijenoorder fijntjes gebogen gemert geslachtsdeel geslachtsdelen mythe nederland neerdalen onbenul onschuldig ontoelaatbare ontrechte opblaaspop slotminuut spreekkoren twente verboden verwijzingen vrede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment zerrouki