Tumultueze overwinning tegen AZ: 1-3

26 januari 2005 22:42

Met een 1-3 overwinning verliet Feyenoord uiteindelijk de Alkmaarderhout. Dat zal ongetwijfeld een ander gevoel hebben gegeven dan de nederlaag eerder dit seizoen. De wedstrijd was echter nooit een wedstrijd doordat AZ binnen een half uur al met negen man kwam te staan door twee rode kaarten. Van dit duel kan niets afgeleid worden voor de nabije toekomst, maar wellicht geeft het het team wat vertrouwen na het echec tegen Vitesse.

Het eerste half uur ging het vrij gelijk op, al had Feyenoord meer balbezit in Alkmaar. De twee, terechte, rode kaarten gooiden de wedstrijd uiteraard volledig om. Van een echte wedstrijd was geen sprake meer. De penalty na de tweede rode kaart werd door Timmer nog gestopt. maar hij kon niet voorkomen dat eerst Kuyt en later Lazovic Feyenoord nog voor rust op 0-2 zetten.

De tweede helft zakte Feyenoord eigenlijk weer weg. Natuurlijk had Feyenoord de beste kansen en vooral mogelijkheden, maar ook AZ was af en toe gevaarlijk. Doordat Feyenoord het weigerde goed uit te spelen bleef het 0-2 en bleef AZ de mogelijkheid houden weer terug te komen in de wedstrijd. Dat gebeurde prompt acht minuten voor tijd toen Landzaat de aansluitingstreffer scoorde. dat op zich was eigenlijk een kleine blamage. Maar Feyenoord ging vervolgens geconcentreerder spelen en herstelde de marge uiteindelijk naar 1-3 via opnieuw een doelpunt van Kuyt waarbij invaller Pardo aan de basis stond.