Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord met 4-2 onderuit tegen Bayer Leverkusen

9 januari 2005 16:00

Verslaggever: K

Feyenoord is in het eerste duel in het Maspolomas toernooi met 4-2 onderuit gegaan. Bayer Leverkusen, dat zo verraste in de Champions League, was een maatje de groot voor Feyenoord. Doordat in het Maspalomas toernooi naast overwinningen ook doelpunten in punten worden omgezet, leidt Bayer Leverkusen nu met 7 punten voor Feyenoord met 2. Daarmee lijkt Feyenoord kansloos om het toernooi en daarmee de vuurtoren (afzichtelijke beker) voor de derde keer te winnen.

In het eerste kwartier gebeurde er nog weinig noemenswaardigs, wel corners aan beide kanten. Na een kwartier spelen kwam Bayer op een 1-0 voorsprong via een goal van Berbatov, die geheel vrijstond, Gibbs had hem laten lopen. Vlak voor rust werd het ook nog 2-0 door diezelfde Berbatov. Een minuut voor rust was Feyenoord dichtbij een treffer, aanvoerder Goor schoot echter op de paal.

Vlak na rust kwam Feyenoord terug tot 2-1. Dirk Kuyt gaf een mooi hakje waaruit Lazovic kon scoren. In de eerste helft verzuimde hij dat tot twee keer toe. De vreugde over de 2-1 was van korte duur. Linksback Bosschaart was te laat en de Duitsers konden de 3-1 binnenschieten. Een minuut of vijf later kwam Feyenoord toch weer terug in de wedstrijd. Dit keer was het Dirk Kuyt die wist te scoren na een goede pass van Edwin de Graaf.

Achterin kon Feyenoord het toch weer niet dichthouden want de Duitsers scoorden vervolgens hun vierde doelpunt waardoor het 4-2 werd. Toen vervolgens Kuyt werd gewisseld voor Magrao kwam de ploeg voorin stootkracht tekort om het de Duitsers nog moeilijk te maken. Bayer Leverkusen was al eerder aan de voorbereiding begonnen en duidelijk verder, al miste de ploeg nog wel vier topspelers.

Opstelling:
Babos;
Gyan, Saidi, Gibbs, Bosschaart ('59 Mtiliga);
De Graaf ('59 Castelen), Pardo, Ghaly, Goor;
Kuyt ('65 Magrao), Lazovic.

Vanavond zal de NOS een samenvatting uitzenden van het duel.

Meer op




Tags

bayer leverkusen kuyt berbatov bosschaart gibbs goor graaf lazovic magrao afzichtelijke babos binnenschieten castelen corners dichthouden ghaly gyan hakje maatje maspalomas maspolomas mtiliga noemenswaardigs nos pardo saidi samenvatting stootkracht vrijstond vuurtoren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.470 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot arsenal arteta automation bommel both brands digital during fildena gaal google how kasperk liverpool marketing modern performance pwas rvp seo services slot stuivenberg superwebdevelopment web wehave