Transparent
Inloggen
Sluiten

UEFA denkt na over hulpmiddelen arbitrage

17 december 2004 19:20

Verslaggever: JV

In stilte wordt binnen de UEFA een revolutie voorbereid; voor het eerst zijn internationale voetbalbestuurders bereid te bekijken of scheidsrechters in topwedstrijden ondersteund kunnen worden door televisiebeelden.De International Board, in februari bijeen voor de jaarlijkse vergadering, krijgt van het dagelijks bestuur van de UEFA het verzoek eens te kijken naar enkele van de meest schrijnende fouten die ergernis opleveren bij voetbalwedstrijden, buitenspel voorop. Ook de altijd veel discussie en gerommel veroorzakende afstand bij een vrije trap (9.15 meter) kan door de scheidsrechter met hulp van electronica exact worden bepaald.

Het voorstel van de UEFA, ge?nitieerd door de Italiaanse voetbalbond, is in zoverre pikant dat de International Board namens de wereldbond FIFA spelregelveranderingen bepaalt. De FIFA is een verklaard tegenstander van het gebruik van electronische middelen om de arbitrage te ontlasten of eventueel te corrigeren.

Meer op




Tags

uefa arbitrage fifa hulpmiddelen bestuur corrigeren electronica electronische ergernis gerommel nitieerd pikant schrijnende spelregelveranderingen stilte televisiebeelden veroorzakende voetbalbestuurders wereldbond zoverre

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.438 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau gelul jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren peeters persie slot stengs streuer trauner twente wereldsalaris