Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord bij nederlaag met een doelpunt verschil en sommige nederlagen met twee doelpunten verschil nog poulewinnaar

14 december 2004 20:08

Feyenoord mag zelfs een kleine nederlaag bij Basel leiden, met een doelpunt verschil, om nog poulewinnaar te worden. Onderling resultaat telt niet in de UEFA Cup poule omdat anders het thuisvoordeel te zwaar zou wegen. Als ploegen gelijk eindigen wordt eerst naar het doelsaldo gekeken en vervolgens naar de gescoorde doelpunten. Met een nederlaag met slechts een doelpunt blijft Feyenoord Schalke'04 en Basel in ieder geval voor.

Poulestand:
1. FEYENOORD 3- 7 ( 6- 2)
2. Schalke 04 4- 7 ( 5- 3)
3. FC Basel 3- 4 ( 4- 4)
4. Hearts 3- 3 ( 2- 5)
5. Ferencv?ros 3- 1 ( 2- 5)

Maar ook zelfs een doelpuntrijke nederlaag (minimaal twee doelpunten van Feyenoord) met twee doelpunten verschil blijkt nog voldoende voor de poulewinst. Dat gaat dus om een 4-2, 5-3, 6-4 etc. nederlaag.

Bij een gelijke stand in punten volgt de UEFA de volgende regels:
a) eerst wordt gekeken naar beste doelsaldo
b) vervolgens naar meest gescoorde goals
c) vervolgens naar meest gescoorde goals in uitduels
d) vervolgens club/landcoefficient in UEFA ranking

Bij winst of een gelijkspel heeft Feyenoord sowieso de meeste punten en is dus poulewinnaar.

Bij een nederlaag met ??n doelpunt verschil eindigen Feyenoord, Schalke'04 en Basel met evenveel punten. Op doelsaldo is Feyenoord dan poulewinnaar. Feyenoord heeft dan namelijk +3, Schalke +2 en Basel +1

Bij een nederlaag met twee doelpunten verschil wordt het ingewikkeld. Dan eindigen alledrie de clubs op een doelsaldo van +2. Dan wordt gekeken naar de meest gescoorde goals. Het doelsaldo is zowel bij Feyenoord als Basel dan echter identiek (bij 2-0: 6-4, bij 3-1: 7-5, bij 4-2: 8-6). Schalke'04 valt dan af op meest gescoorde goals en wordt derde.

Dan wordt er gekeken naar meest gescoorde goals in uitwedstrijden. Basel heeft er 3; Feyenoord staat op 1 (tegen Ferencv?ros). Bij 2-0 en 3-1 neemt Basel dus de poelwinst. Indien Feyenoord met 4-2 verliest, dan heeft Feyenoord er ook 3. In dat geval wint Feyenoord de poule omdat het een hogere ranking heeft dan Basel. Bij 5-3 en 6-4 zou Feyenoord zonder meer op uitgoals winnen.

Met andere woorden: een 2-0 en 3-1 nederlaag zijn fataal voor de poulewinst. Elke andere nederlaag met twee of minder doelpunten verschil volstaan voor de winst van de poule.

Poulestand:
1. FEYENOORD 3- 7 ( 6- 2)
2. Schalke 04 4- 7 ( 5- 3)
3. FC Basel 3- 4 ( 4- 4)
4. Hearts 3- 3 ( 2- 5)
5. Ferencv?ros 3- 1 ( 2- 5)

Opmerkingen over bovenstaande berekening: feyenoord@netwerk.to

NB: Omdat clubs slechts alleen uit of thuis tegen een andere club spelen, wordt niet gekeken naar onderling resultaat.

Poulewinst is van belang omdat de winnaars van de poules in de volgende ronde de nummers drie uit de andere poules loten (geen clubs uit eigen land). De nummers twee spelen tegen de nummers drie uit de poules van de Champions League.
Tags

basel schalke poulewinnaar ferencv poules poulewinst ros uefa hearts poulestand alledrie berekening bovenstaande doelpuntrijke fataal identiek ingewikkeld landcoefficient loten poelwinst uitduels uitgoals volstaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen benita depay dijk dumfries dutch frankrijk frimpong gakpo geertruida girona hancko jbjerg koeman kuip liverpool madrid montevideo nederland oranje rodriguez simons sobat stengs veerman wieffer wijnaldum