Transparent
Inloggen
Sluiten

Historisch besef: De voorwedstrijd

3 december 2004 20:22

Verslaggever: Steven

Weinig supporters zullen zich Feyenoord-NEC van 8 november 1981 herinneren. Een 2-2 gelijkspel in een seizoen waarin Feyenoord slechts zesde zou worden. Toch is het een bijzondere wedstrijd. Andreij Jeliazkov maakt het doelpunt van het jaar. Een omhaal van de rand van de ?zestien? nadat hij de ongelukkig aangespeelde bal eerst nog even hoog heeft gehouden. Onder de 15.000 toeschouwers zit een fan die een bom naar binnen heeft gesmokkeld. De bom ontploft vlak naast Joop Hiele, die met de schrik vrijkomt en na een korte behandeling wonder boven wonder door kan. Het hoogte- en dieptepunt van een seizoen in een wedstrijd. Dat komt niet vaak voor.

Feyenoord wint wel de voorwedstrijd. De D1 verslaat na een nul-nul ruststand Rozenburg D1 met 5-1. Waarom ik dat weet? Ik speelde zelf op het middenveld bij Rozenburg. Op 11-jarige leeftijd bereikte ik het hoogtepunt uit mijn voetbalcarriere. Mijn talent werd namelijk niet opgemerkt door Bennie Wijnstekers, Wim van Til en al die andere grootheden die langs de kant stonden te kijken. Telkens als ik nu de pupillen bezig zie in de voorwedstrijd, denk ik terug aan 8 november 1981: had ik maar wat beter mijn best gedaan. Maar waarschijnlijk was ik gewoon niet goed genoeg.
Tags

voorwedstrijd bom historisch rozenburg wonder aangespeelde andreij bennie bereikte dieptepunt gesmokkeld grootheden hiele jeliazkov joop ontploft opgemerkt pupillen rand schrik til toeschouwers verslaat voetbalcarriere vrijkomt wijnstekers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.070 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat aeb afschieten arnesen bozenik conteh diemers dynamiek eredivisie erkennen fer geertruida haps heerenveen irak joey joh kuijt linssen malacia ramesoe rijnmond slot til toornstra trauner vakkiek veerman willykment