Transparent
Inloggen
Sluiten

CIV: 'Hooligans nog te vaak vrijuit'

Verslaggever: JV

Het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV) constateert dat aangehouden voetbalsupporters in te weinig gevallen daadwerkelijk gestraft worden. In het jaarverslag over vorig seizoen stelt het CIV dat de politie relatief veel zaken heeft moeten seponeren, vaak omdat de bewijslast tegen het betreffende individu niet rond te krijgen was. Het aantal mensen met een stadionverbod is fors gedaald. Volgens het CIV is dat negatief. De KNVB weert nu alleen de mensen met een straf voor een 'voetbalgerelateerd' vergrijp.

Onder andere Legioen, de offici?le Feyenoord Supportersvereniging, deelt de mening van het CIV niet. Volgens hen ligt de oorzaak dieper: de basis waarop supporters worden aangehouden en stadionverboden worden opgelegd is vaak te wankel. Supporters worden te vaak aangehouden voor 'vergrijpen' waarvoor in het dagelijks leven geen straffen of slechts een lichte sanctie wordt opgelegd. Supporters worden te snel en te makkelijk aangehouden. En in tegenstelling tot wat in onze rechtstaat gebruikelijk is geldt voor voetbalsupporters vaak een omgekeerde bewijslast: de aangehouden supporter moet aantonen dat hij of zij onschuldig is. Tot die tijd zit de supporter opgezadeld met een stadionverbod.

Meer:
- Persbericht CIV
- FeyenoordNet: Twijfel over functioneren CIV
- SOVS: CIV rapport WEDEROM tendentieus

Meer op Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV)
Tags

civ aangehouden bewijslast hooligans stadionverbod voetbalsupporters constateert feyenoordnet gedaald individu informatiepunt jaarverslag knvb legioen onschuldig opgezadeld persbericht rapport rechtstaat sanctie seponeren sovs supportersvereniging tendentieus vergrijp vergrijpen voetbalgerelateerd voetbalvandalisme wankel weert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.649 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna carranza caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen jon kraaij mats milambo orban oussama rusland smal socrates timber trump twente ueda westen wieffer willykment