Transparent
Inloggen
Sluiten

Pijnlijk verlies voor Feyenoord in Alkmaar: 4-1

31 oktober 2004 14:19

Feyenoord heeft een pijnlijk verlies geleden in Alkmaar. In de slotfase liep AZ naar 4-1 uit, mede door twee rode kaarten aan Feyenoord kant.

Feyenoord kreeg al direct een tegentreffer te verwerken. In de vierde minuut kon Mathijsen geheel vrijstaand een voorzet binnenkoppen. Feyenoord was vervolgens direct wakker. De ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en had duidelijk een overwicht tegen AZ.

Doelman Timmer en Babos waren de beste spelers op het veld en daardoor duurde het lang voordat er meer doelpunten vielen. Geheel verdiend kwam Feyenoord voor rust toch nog op gelijke hoogte. En nog was het geen Feyenoord speler die wist te scoren. Na een voorzet van Ono kopte Kromkamp de bal in zijn eigen doel.

De verwachting was dat Feyenoord het overwicht na rust wel zou kunnen uitbouwen. Dat gebeurde echter niet. Feyenoord wilde na een uur spelen een penalty toen Kuyt onderuit ging. Die gaf van Egmond niet. Aan de andere kant viel vervolgens tegen verhoudingen in wel de 2-1. Meerdink zag Perez vrijstaan die wel raad wist met het buitenkansje.

Feyenoord moest vervolgens nog meer komen. Daar profiteerde Perez op snelheid nogmaals van. Vervolgens werd het drama nog groter door twee rode kaarten voor Bosschaart en Song. Ondanks dat bleef Feyenoord de aanval zoeken in de ijdele hoop dat het nog iets kon terugdoen. Door de ruimte die het daardoor met negen man moest weggeven kon Nelisse ook nog de 4-1 binnenwerken.

De nederlaag was zeker niet nodig geweest. De ploeg creerde zich diverse goede kansen, maar zag onder andere de lat, doelman Timmer en gebrek aan scorend vermogen de ploeg weerhouden van een goal. Dat AZ dan ook nog doorging en het naar 4-1 uitcounterde is pijnlijk, maar uiteindelijk slechts voor de statistieken. Wat absoluut niet had mogen gebeuren waren de rode kaarten die Feyenoord.




Tags

alkmaar perez timmer babos binnenkoppen binnenwerken bosschaart creerde drama egmond ijdele kromkamp kuyt mathijsen meerdink nelisse ono scorend song terugdoen uitcounterde vrijstaan vrijstaand wakker weerhouden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer