Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoorders verliezen ook 2e wedstrijd; Emerton krijgt rood

16 september 2000 13:50

Verslaggever: RvN

Nigeria heeft de cruciale poulewedstrijd tegen Australie in het Olympisch voetbaltoernooi gewonnen. De Australiers, met Feyenoorders Emerton en laybutt in de basis, verloren met 3-2 van Nigeria. De Olympische droom voor het thuisland is over, aangezien de Australiers de eerste wedstrijd tegen Italie ook al verloren.

Nigeria kwam na 15 minuten op voorsprong door een treffer van Ajacied Pius Ikedia, na goed voorbereidend werk van Aghahowa. 7 minuten later was het Aghahowa zelf die het tweede doelpunt voor Nigeria maakte. Vlak voor rust kwam Australie echter sterk terug. In de 41ste minuut was het Foxe die de aansluitingstreffer binnenschoot via het lichaam van Oliseh, waardoor de keeper van Nigeria, Etafia, kansloos was. Nog voor het rustsignaal kwamen de Australiers langszij. Wehrman schoot na een mooi hakbal van Viduka knap binnen.

In de tweede helft nam Nigeria weer het heft in handen. Kanu was al snel dichtbij een doelpunt, maar de lat voorkwam dat zijn vrije trap doel trof. In de 55ste minuut sloeg de vlam bij beide elftallen in de pan. Na een flinke opstoot werden beide aanvoerders (Babayaro en Emerton) met een rode kaart van het veld gestuurd.

De winnende treffer van de avond kwam na een uur spelen op naam van Victor Agali, die een blunder in de verdediging van Australie afstrafte. In het restant van de wedstrijd kreeg Australie nog enkele goede kansen, maar tot teleurstelling van de vele fans op de tribune in Sydney wisten de Aussies niet meer de gelijkmaker te forceren, waardoor de rol van Australie op het Olympisch voetbaltoernooi is uitgespeeld.

Meer op




Tags

nigeria australie emerton australiers aghahowa voetbaltoernooi afstrafte agali aussies babayaro etafia foxe hakbal ikedia kanu langszij laybutt oliseh opstoot pan pius poulewedstrijd rustsignaal sydney thuisland viduka vlam voorbereidend voorkwam wehrman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot dtk fardau fitheid hulshoff jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo nederland oosting peeters persie reds ron schreuder slot stengs timber twente yoda zeroukki