Transparent
Inloggen
Sluiten

Teleurstellend begin voor Emerton en Laybutt

13 september 2000 11:15

Verslaggever: RvN

Het Olympisch elftal van Australie heeft een teleurstellende start gemaakt van hun Olympische Spelen. Het elftal van bondscoach Blanco ging in de slotfase van de groepswedstrijd tegen Italie voor een uitverkocht stadion met 1 - 0 onderuit. De Feyenoorders Emerton en Laybutt speelden de gehele wedstrijd, maar konden de nederlaag helaas niet voorkomen.

Australie en Italie waren flink aan elkaar gewaagd. Tot hoogstaand voetbal kwam het niet, maar de vechtlust die beide elftallen lieten zien vergoedde veel. Aan de kant van de Australiers speelde vooral Emerton als aanvoerder een uitstekende partij op de rechtervleugel. Laybutt had centraal in de achterhoede heel wat meer moeite met de beweeglijke Italiaanse spitsen.

Uiteindelijk was het Italie dat aan het langste eind trok, door een van de spaarzame kansjes te benutten. Pirlo was de doelpuntenmaker voor Italie. De spits kon tien minuten voor tijd simpel en ongehinderd de winnende treffer binnenschieten. Laybutt kreeg vlak voor tijd nog een gele kaart, nadat hij uit frustatie de bal voor de ogen van de scheidsrechter had weggegooid.

Meer op
Tags

laybutt emerton australie achterhoede australiers binnenschieten blanco doelpuntenmaker frustatie gewaagd groepswedstrijd hoogstaand kansjes langste ongehinderd pirlo rechtervleugel spaarzame vechtlust vergoedde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.755 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bae biden dahl democraten dest hadj hancko heerenveen jansen kennedy kraaij kuip lopez middenveldert moussa nadje nomination primary priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment