Transparent
Inloggen
Sluiten

Teleurstellend begin voor Emerton en Laybutt

13 september 2000 11:15

Verslaggever: RvN

Het Olympisch elftal van Australie heeft een teleurstellende start gemaakt van hun Olympische Spelen. Het elftal van bondscoach Blanco ging in de slotfase van de groepswedstrijd tegen Italie voor een uitverkocht stadion met 1 - 0 onderuit. De Feyenoorders Emerton en Laybutt speelden de gehele wedstrijd, maar konden de nederlaag helaas niet voorkomen.

Australie en Italie waren flink aan elkaar gewaagd. Tot hoogstaand voetbal kwam het niet, maar de vechtlust die beide elftallen lieten zien vergoedde veel. Aan de kant van de Australiers speelde vooral Emerton als aanvoerder een uitstekende partij op de rechtervleugel. Laybutt had centraal in de achterhoede heel wat meer moeite met de beweeglijke Italiaanse spitsen.

Uiteindelijk was het Italie dat aan het langste eind trok, door een van de spaarzame kansjes te benutten. Pirlo was de doelpuntenmaker voor Italie. De spits kon tien minuten voor tijd simpel en ongehinderd de winnende treffer binnenschieten. Laybutt kreeg vlak voor tijd nog een gele kaart, nadat hij uit frustatie de bal voor de ogen van de scheidsrechter had weggegooid.

Meer op
Tags

laybutt emerton australie achterhoede australiers binnenschieten blanco doelpuntenmaker frustatie gewaagd groepswedstrijd hoogstaand kansjes langste ongehinderd pirlo rechtervleugel spaarzame vechtlust vergoedde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane ado arnesen bane bannis bijlow bozenik cruzcontrol danall diemers eredivisie fer geertruida gernot hanegem kuip lask linssen oostenrijk oostenrijker portugal ramesoe schinkels slot sporar stefan trauner vente willykment zirkzee