Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord moet Europees presteren om ranking op peil te houden

14 september 2004 21:57

Feyenoord was dit jaar maar liefst als derde geplaatst in de UEFA Cup en kan daarmee bij de loting op een voorkeurspositie rekenen, ook in de volgende ronde. Om die goede positie enigszins te behouden is het van belang dat Feyenoord na twee magere Europese jaren weer gaat presteren. De club coefficient wordt gebaseerd op de prestaties in de laatste 5 seizoenen. Over de afgelopen vijf jaar behaalde Feyenoord de volgende coefficienten:

99/00: 16.062
00/01: 11.007
01/02: 24.355
02/03: 7.035
03/04: 6.787

Voor volgend seizoen valt het uitstekende jaar 1999/2000 weg. Toen wist Feyenoord de eerste Champions League poule door te komen samen met Rosenborg (voor Dortmund en Boavista) en strandde het uiteindelijk in de tweede poule ronde (achter Lazio en Chelsea maar voor Olympique Marseille). Aangezien de seizoenen daarna 11.007 en vervolgens 24.335 (UEFA Cup winst) wegvallen is het van belang dat Feyenoord nu weer gaat presteren en niet een serie van drie slechte jaren op rij neerzet. Dat zou de club anders nog een aantal jaren tegen gaan werken bij zwaardere lotingen bij bijvoorbeeld de Champions League.

In de UEFA Cup heeft Feyenoord nu ook alle mogelijkheid een goede prestatie neer te zetten want na de eerste ronde tegen Grenland komt de ploeg in een poule met vijf clubs waarvan er drie doorgaan. Feyenoord zal ongetwijfeld gezien de coefficient als hoofd van de poule gaan loten en dus vier zwakkere ploegen tegenkomen. Indien de ploeg als eerste eindigt komt het na vier pouleduels in de playoffs terecht tegen de nummer drie van een andere poule.




Tags

uefa coefficient peil boavista chelsea coefficienten dortmund grenland lazio loten magere marseille neerzet playoffs pouleduels rosenborg strandde tegenkomen voorkeurspositie wegvallen zwaardere zwakkere

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda