Transparent
Inloggen
Sluiten

Meer informatie Odd Grenland

27 augustus 2004 13:24

Verslaggever: DMB

Odd Grenland, de tegenstander van Feyenoord in de eerste ronde van de UEFA Cup is momenteel een middenmotor in de Noorse competitie. In tegenstelling tot de meeste Europese competities, zijn ze in Noorwegen al 18 speelrondes bezig. Odd won 5 maal, speelde 7 keer gelijk en stapte 6 keer verliezend van het veld. In het driepuntensysteem betekent dit 22 punten. Samen met een doelsaldo van -2, betekent dit een 9e plek, in de 14 clubs tellende competitie.

Vorig seizoen werd Odd vierde, achter Rosenborg, Bod?/Glimt en Stab?k. Hierdoor stroomden de Noren in in de tweede (en laatste) kwalificatieronde voor de UEFA Cup. Hierin werd het Litouwse FK Ekranas verslagen, via een 3-1 thuisoverwinning en 2-1 verlies op verplaatsing. De thuisoverwinning was de eerste ooit in de Europese historie van Odd. En het had weinig gescheeld of dat was niet genoeg geweest. Pas in de laatste minuut van de return scoorde Knutsen de 2-1, die genoeg was voor winst over twee wedstrijden.

Het stadion van Odd heeft een capaciteit van 10.000 plaatsen. De vraag is echter of dit onder UEFA-regels ook gehaald kan worden. Het stadion ligt in het plaatsje Skien. Gelukkig voor de reizende Feyenoorders ligt dat vrij zuidelijk, ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Oslo.

Meer op




Tags

odd grenland uefa thuisoverwinning capaciteit driepuntensysteem ekranas gescheeld glimt historie kilometer knutsen kwalificatieronde litouwse middenmotor noorwegen oslo plaatsje reizende rosenborg skien stab stapte tellende zuidelijk zuidwesten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.438 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda