Transparent
Inloggen
Sluiten

VVCS verbolgen over uitlatingen Uilenberg over Buffel

14 augustus 2004 12:41 - Spelersvakbond VVCS

Verslaggever: K

De spelersvakbond VVCS heeft verbolgen reageert op de uitlatingen van scheidsrechtersbaas Uilenberg over Feyenoord speler Buffel. In voorlichtingsbijeenkomsten bij clubs noemde Uilenberg met name Thomas Buffel op als een speler die het komend seizoen nauwlettend in de gaten gehouden zal worden door de scheidsrechters. Dit vanwege zijn vermeende neiging tot schwalbes. Uilenberg zou daaraan hebben toegevoegd dat betreffende speler het risico loopt dat hij vanwege zijn reputatie toch een kaart krijgt op het moment dat hij wel degelijk onderuit wordt gehaald.

De VVCS noemde de uitlatingen ontoelaatbaar en heeft daarover een brief gestuurd naar KNVB directeur Kesler en wil maatregelen om de ontstane schade weg te nemen.

"Door dergelijke opmerkingen wordt immers een signaal afgegeven dat de betreffende speler hard aangepakt kan worden zonder dat dit tot bestraffing leidt. Er lijkt te worden ge?mpliceerd dat voor deze speler andere ?spelregels? van toepassing zouden zijn. Sterker nog: dat een overtreding van een tegenstander beloond kan worden met een gele kaart voor de door Uilenberg gestigmatiseerde speler. Die is immers door de beweringen van Uilenberg min of meer vogelvrij geworden."

Meer op Spelersvakbond VVCS




Tags

uilenberg buffel vvcs verbolgen afgegeven bestraffing beweringen brief gestigmatiseerde kesler knvb mpliceerd neiging ontoelaatbaar reputatie scheidsrechtersbaas schwalbes spelersvakbond spelregels toepassing vogelvrij voorlichtingsbijeenkomsten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.338 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda