Feyenoord wint Kappa Cup na penalties

5 augustus 2004 18:45

Verslaggever: K

Feyenoord heeft donderdagavond in Sevilla de Kappa Cup in de wacht weten te slepen. Na een slechte wedstrijd van Feyenoord kant mochten de Rotterdammers erg blij zijn dat het bij 1-1 bleef. Vervolgens won Feyenoord na strafschoppen de Kappa Cup. Er werden aan beide kanten slechts drie penalties genomen. De derde van de Spanjaarden werd door Lodewijks gestopt. Vervolgens besliste Buffel het duel.

Het duel was live via internet te bekijken. Maar liefst zo'n 120 fans kwamen in de Feyenoord Chatbox bijeen om het duel samen te volgen. Om 00.00 volgt er nog een integrale uitzending van het duel op Eurosport.

[updates tijdens de wedstrijd]

Betis speelde de eerste 20 minuten beter. na 23 minuten resulteerde dat in de 1-0. Een voorzet vanaf links werd in het centrum van een meter of 6 binnengekopt door Alfonso, ondanks dat de Betis spits tussen twee Feyenoord verdedigers stond.

Betis is de gehele eerste helft beduidend sterker. Feyenoord komt nauwelijks in de buurt van het strafschopgebied van de Spanjaarden. Betis Sevilla daarentegen creerde diverse goede kansen en het is mede aan de keeper te danken dat het nog slechts 1-0 staat.

Vlak na rust werd Danko Lazovic diep gestuurd. Hij kon alleen afgaan op de keeper en de 1-1 binnenschieten. Vlak daarna werd Lazovic uit de wedstrijd geschopt. Hij kon niet door en werd vervangen door Thomas Buffel.

Zeljko Petrovic werd vervolgens naar de tribunes gestuurd wegens aanmerkingen op de leiding.

Feyenoord speelde beter dan in de eerste helft maar leek toch op achterstand te gaan komen. Net binnen het strafschopgebied pakte Zuiverloon zijn tegenstander vast. De terechte penalty werd door Alfonso echter hoog over geschoten.

Betis werd vervolgens steeds sterker. Feyenoord komt er niet meer aan te pas en moet toezien dat Lodewijks weer enkele malen handelend moet optreden.

Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor het - voor Feyenoord weer - uitliep op penalties.

De eerste penalty was raak voor de Spanjaarden. Magrao schoot de tweede feilloos binnen. Na de 2-1 bracht Pardo de ploegen weer op gelijke hoogte. Patrick Lodewijks stopte vervolgens in de hoek de 3e van de Spanjaarden. Buffel schoot de gelijkmakende feilloos binnen, 2-3. Aangezien er slechts drie penalties genomen zouden worden was dat direct ook de beslissing voor de Kappa Cup. In Sevilla ging Feyenoord er met de beker van de kledingsponsor vandoor.

Opstelling Feyenoord: Lodewijks; Gyan (46? Zuiverloon), Van den Berg, Loovens, Mtiliga; Castelen, Ghaly, Pardo, Magr?o; Kalou, Lazovic (55? Buffel).

Verslag en foto's Feyenoord.nl: klik hier