Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord wint van Spurs; haalt finale Kappa Cup

3 augustus 2004 18:55

Verslaggever: K

Feyenoord is er in geslaagd de finale van het toernooi om de Kappa Cup te behalen. In Sevilla won de ploeg met 2-1 van Tottenham Hotspur via twee goals van Kuyt. In de finale treft het de winnaar van Betis - Partizan. Wint de thuisploeg dan speelt Feyenoord laat op de avond tegen de Spanjaarden. Wint Partizan dan wordt de finale al vroeg op de avond gespeeld en volgt het duel om de derde plaats met de thuisploeg laat op de avond.

[updates tijdens de wedstrijd]

Feyenoord zette vanaf het begin net als in de voorgaande duels op niveau direct druk naar voren op het elftal van Tottenham Hotspur. Verdedigend was de ploeg echter niet safe, waardoor de Britten een paar keer bijna van foutjes achterin konden profiteren.

Na een half uur spelen werd het 0-1 na een van die foutjes. Via een een-twee liep Kanoute heel makkelijk door de verdediging heen, met name Paauwe leek dara in de fout te gaan.

Zo'n vijf minuten later voorkwam Babos met een uitstekende redding een hele grote kans van de Spurs van opnieuw Kanoute. Niet veel later werd het dan toch gelijk. Een schot van Kuyt werd van richting veranderd.

Gullit begon de tweede helft met drie wissels. De jonge Zuiverloon kwam voor Gyan in het veld, Van den Berg voor Loovens en Kalou voor Buffel. De speler uit Ivoorkust toonde zich direct bij zijn eerste balcontact met een mooie actie.

Tot de 1-0 was Feyenoord beter in de eerste helft. De tweede helft is gelijkopgaand. Halverwege de tweede helft komt Castelen in het veld voor Smolarek.

De Spurs creeren halverwege de tweede helft meer kansen. Gullit brengt met nog ruim een kwartier te gaan de Braziliaan Magrao in het veld voor de behoorlijk voetballende Goor.

Naarmate het einde van de wedstrijd nadert wordt Feyenoord aanvallend weer gevaarlijker. Dat leidde tot de 2-1 via een kopbal van Kuyt na een voorzet van Castelen. In de slotfase kwam Danko Lazovic in het veld voor Kuyt. Ook hij kreeg nog enkele mogelijkheden.

Het zou uiteindelijk bij 2-1 blijven waardoor Feyenoord na twee keer met strafschoppen verloren te hebben nu weer een Europese ploeg van formaat heeft verslagen.

Gullit gaf dit weekend al aan dat de moeilijkste keuze zou zijn hoe Ono te vervangen. Tegen Tottenham Hotspur kiest hij voor Bosschaart op het middenveld.

Opstelling Feyenoord: Babos; Gyan ('46 Zuiverloon), Loovens ('46 Van den Berg), Paauwe, Mtiliga; Smolarek (Castelen), Ghaly, Bosschaart, Goor (Magrao); Buffel ('46 Kalou), Kuyt (Lazovic).

Meer op




Tags

kuyt spurs castelen gullit kappa tottenham babos berg bosschaart buffel foutjes goor gyan kalou kanoute lazovic loovens magrao paauwe partizan smolarek zuiverloon balcontact betis braziliaan britten danko dara formaat gelijkopgaand ghaly ivoorkust mtiliga naarmate ono safe sevilla voorkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg