Feyenoord tegen verhouding in vierde op toernooi Newcastle United

1 augustus 2004 12:43

Verslaggever: K

Feyenoord is op het toernooi van newcastle uiteindelijk op een vierde en laatste plaats geeindigd. Dat was volledig tegen de verhouding in want net als tegen Sporting Lissabon was Feyenoord de veel betere ploeg tegen Glasgow Rangers. Een tiental kansen was echter niet aan de voorwaartsen besteed. Daardoor eindigde het opnieuw aan penalties. De eerste zes gingen er goed in. De zevende werd gemist door Kalou. Babos redde de ploeg vervolgens. Uiteindelijk bleek juist de negende penalty van Zuiverloon fataal. Enorme pech voor de uitblinkende 17e jarige. Gullit kan echter terugkijken op een heel goed toernooi, waarbij zijn ploeg uitstekend voetbal speelde tegen tegenstanders van formaat.

[updates tijdens de wedstrijd]

Feyenoord begon behoorlijk aan het duel en zette goed druk op het elftal van de Rangers. Dat leidde in de eerste 20 minuten dan ook tot een drietal kansen van de ploeg van Gullit. Achterin gaf het tot nu toe weinig weg.

Ook in het tweede deel van de eerste helft blijft Feyenoord kansen creeren. Het ontbreekt alleen nog aan de scherpte bij de spitsen waardoor het nog 0-0 staat.

In de tweede helft bracht Gullit Castelen in de ploeg. Ook Zuiverloon kwam opnieuw in het veld alsrechtsback. Hij hield zich opnieuw uitstekend staande. Feyenoord ging vervolgens vanuit de verdediging spelen. Daardoor krijgt Feyenoord op snelheid voorin enige kansen. Glagow Rangers komt daardoor echter steeds beter in de wedstrijd en ruikt dat er meer inzit dan de 0-0. De ploeg kreeg in de tweede helft dan ook al enkele kansen.

Aan de andere kant kreeg Lazovic opnieuw een goede kans. Hij mist echter, waardoor Feyenoord tot nu toe al zo'n 7 a 8 kansen verkwanselde.

Naarmate het duel vordert zet Feyenoord opnieuw meer druk op de verdediging van Glasgow Rangers. Feyenoord is net als tegen Sporting Lissabon duidelijk de betere ploeg. De ploeg blijft kansen creeren, maar blijft ze ook missen, nu opnieuw via Lazovic.

Feyenoord slaagde er niet in het overwicht en de enorme reeks aan kansen om te zetten in goals. Daardoor bleef het 0-0 en moeten nu penalties de beslissing geven.

Danko Lazovic mocht de strafschoppenserie openen en maakte onberispelijk de 1-0. Na de 1-1 scoorde Bart Goor onder een luid fluitconcert van de Schotten de 2-1 voor Feyenoord. Na de 2-2 scoorde Paauwe de 3-2. Na de 3-3 scoorde Pardo zuiver de 4-3 binnen. Na de 4-4 van de Schotten is het Ono die de 5-4 binnenschiet. Alle penalties zijn tot nu toe raak geschoten. Na de 5-5 moesten er nieuwe spelers aangewezen worden. De 6-5 werd binnengeschoten door Van den Berg, maar opnieuw maakten de Schotten gelijk.

De eerste die miste was Salomon Kalou die de zevende penalty miste. Hij stifte de bal over de lat. Glasgow Rangers kon het duel echter niet beslissen. Babos pakte deze beslissende penalty, via de paal ging hij naast. Castelen scoorde vervolgens de 7-6, maar opnieuw werd de gelijkmaker binnengeschoten. het was vervolgens Zuiverloon, de 17e jarige die de achtste penalty moest gaan nemen. Hij miste !!! Dat bleek fataal, Glasgow scoorde en werd daarmee vervolgens derde. Feyenoord eindigde op een vierde plaats.

Opstelling Feyenoord: Babos; Gyan (46? Zuiverloon), Van den Berg, Paauwe, Mtiliga; Smolarek (46? Castelen), Bosschaart (Pardo), Ono, Goor; Kalou, Lazovic