Feyenoord niet naar finale; verliest na penalties van Sporting Lissabon (debuut Zuiverloon)

31 juli 2004 10:05

Verslaggever: K

Feyenoord is er niet in geslaagd de finale te bereiken van het vriendschappelijke toernooi in Newcastle. Tegen Sporting Lissabon werd het na 90 minuten 1-1. Kuyt scoorde in de tweede helft namens Feyenoord via een stiftje. De jonge rechtsback Zuiverloon maakte na rust zijn debuut. Penalties moesten vervolgens de beslissing maken. Missers van Kuyt en Smolarek bij de penalties werden Feyenoord fataal. Feyenoord speelt nu morgen om de derde en vierde plaats.

In een saaie wedstrijd stond het bij rust 1-0 voor Sporting via een kopbal in de 40ste minuut van Hugo Viera. 10 minuten na rust kwam Feyenoord langszij door een mooi stiftje van Dirk Kuyt. Feyenoord speelde de tweede helft beduidend beter. Invaller Loovens die in het veld kwam voor Saidi bracht achterin rust in de tent. De verdediging onderging sowieso een gedaante wisseling met Zuiverloon en Mtiliga. Bosschaart schoof naar het middenveld waar hij beduidend beter speelde. Verder dan de 1-1 kwam Feyenoord echter niet. Dat betekende dat het tot penalties kwam. De Portugezen brachten daarom een minuut voor tijd de Portugese penaltyheld Ricardo in het veld.

De eerste penalty werd erg slecht ingeschoten door Kuyt, Ricardo stopt hem. Babos stopt de volgende van de Portugezen. Maar na protesten mocht de penalty overgenomen. Nadat hij overgenomen werd pakte Babos de inzet opnieuw. Danko Lazovic zorgde vervolgens voor de 1-0. Na de 1-1 maakte de Braziliaan Magro de 2-1 voor Feyenoord. Na de 2-2 miste Smolarek de tweede penalty voor Feyenoord, hij schoot hem naast. De Portugezen kwamen vervolgens op 2-3. Ono scoorde de vervolgens de 3-3 gelijkmaker. Dat bleek echter tevergeefs. De Portugezen verzaakten niet en Beto scoorde de beslissende 4-3.

Maar liefst zo'n 80 Feyenoord fans volgden het duel via de Feyenoord Chatbox

De opstelling: Babos, Gyan ('46 Zuiverloon), Saidi ('46 Loovens), Paauwe, Bosschaart, Smolarek, Ghaly ('60 Mtiliga), Ono, Goor ('75 Magrao); Buffel ('75 Lazovic), Kuyt.

De selectie van Feyenoord arriveerde vrijdagavond laat in Newcastle. De selectie zocht snel de kamers op omdat zaterdagmiddag om 13.30 uur al het eerste duel op het programma staat tegen Sporting Lissabon. Ono is nog wel meegegaan. Pas zondagavond na afloop van het toernooi zal hij zich bij de Olympische selectie van Japan voegen.