Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederland verliest door tactische fout Advocaat

19 juni 2004 23:06

Verslaggever: K

Het Nederlands elftal is er opnieuw niet in geslaagd te winnen van Tsjechie. De ploeg ging door een doelpunt twee minuten voor tijd met 2-3 onderuit. Het niveau van Oranje was een wereld van verschil met het elftal dat tegen Duitsland speelde. Merkwaardig was dat zowel Tsjechie als met name Nederland het middenveld grotendeels oversloeg en vanuit de verdediging direct de aanval zochten. Daardoor was het heel onrustig maar zeer aardig om te zien en ontstonden er vele kansen.

Tsjechie begon met twee grote kansen in de eerste twee minuten. Toch was het Nederland dat heel snel op voorsprong kwam. Bouma kopte geheel vrijstaand al na een paar minuten de 1-0 binnen vanuit een vrije trap. Na 19 minuten was het de uitblinkende Robben die met een uitstekende actie Van Nistelrooy in staat stelde de 2-0 binnen te schieten. 4 minuten later kwam Tsjechie al weer in de wedstrijd. na een fout van Cocu kon Koller uiteindelijk de 2-1 scoren.

Om de 2-1 te verdedigen haalde Advocaat om onbegrijpelijke redenen uitblinker Robben uit het veld. Hij bracht Bosvelt in om Nedved uit te schakelen. Oranje moest vervolgens ook prompt terug. Tsjechie hoefde nog maar rekening te houden met twee spitsen en ging Oranje steeds verder terugdrukken. Dat leidde 20 minuten voor tijd tot de 2-2 van Baros. Een goal die je aan zag komen gezien de druk. Heitinga liep vervolgens tegen zijn tweede gele kaart op en moest dus vertrekken. Een grote fout van de scheidsrechter die niet inzag dat er totaal geen overtreding werd gemaakt.

Na de 2-2 kreeg Nederland nog wel goede kansen maar toen was de wedstrijd al gekeerd en was Tsjechie weer volledig in de wedstrijd. Vlak voor tijd werd de verdediging van Nederland opengereten en scoorde Smicer uiteindelijk de 2-3.

Nederland heeft het nu niet meer in eigen land. Het moet hopen dat het al voor de kwartfinale geplaatste Tsjechie de wedstrijd niet laat lopen tegen Duitsland.

Meer op




Tags

nederland tsjechie advocaat oranje duitsland robben baros bosvelt bouma cocu heitinga inzag koller nedved nistelrooy onbegrijpelijke opengereten oversloeg prompt smicer terugdrukken uitblinkende vrijstaand

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.336 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane bty btyvnn chap choi danall eredivisie gimenez gravenberch hancko herik jong keo kompas kroes madrid middenveldert milambo phat praag rvc slot stengs tai timber trai willykment woerts yoda