Transparent
Inloggen
Sluiten

Julio Cruz per direct naar Bologna

23 augustus 2000 16:34

Verslaggever: JL

Julio Cruz zal niet meer in actie komen voor Feyenoord. De Argentijnse spits vertrekt met onmiddelijke ingang naar het Italiaanse Bologna, dat uitkomt in de hoogste divisie in Italie. De Argentijnse spits moet nog wel medisch gekeurd worden hetgeen morgen zal gebeuren. Cruz, die in Rotterdam vaak ter discussie stond wegens zijn spel, tekent een contract voor vier jaar in Bologna. De 25-jarige Argentijn had nog een vier-jarig contract in Rotterdam. Het is nog onduidelijk hoeveel de club uit de Serie A voor Cruz op tafel heeft moeten leggen. In 1997 plukte Feyenoord hem voor ruim 10 miljoen gulden weg uit Argentinie. Naar verluidt heeft Feyenoord de gevraagde transfersom enigszins moeten verlagen om de transfer alsnog mogelijk te maken. Toch zou Feyenoord volgens onbevestigde berichten nog tegen de 20 miljoen hebben gekregen voor de aanvaller.

De rode kaart van Cruz in de uitwedstrijd tegen Sturm Graz was het laatste wapenfeit van de Argentijn voor Feyenoord. Die kaart symboliseert zijn hele periode bij Feyenoord. Hoewel de spits ontegenzeggelijk enorme kwaliteiten bezat, was er continu kritiek op zijn houding en instelling.

Hoewel zowel Cruz als Feyenoord de spits deze zomer graag wilden transfereren naar een Zuid-Europese club duurde het maanden alvorens een club bereid was de gevraagde miljoenen op tafel te leggen. Cruz wilde zijn contract niet verlengen. Om die reden wilde Feyenoord de spits van naam graag verkopen omdat hij anders aan het einde van het seizoen transfervrij zou kunnen vertrekken.
Tags

cruz bologna julio argentinie bezat graz gulden jarig onbevestigde onmiddelijke ontegenzeggelijk sturm symboliseert transfereren wapenfeit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior geertruida gijs groen hancko jon kraaij mats milambo orban oussama poetin rusland smal socrates trump twente westen wieffer willykment