Transparent
Inloggen
Sluiten

Sporre pleit voor 'hooligan cocktail'

30 april 2004 10:24 - ANP

Verslaggever: JV

Dr. Gaston Sporre vindt dat politiek en KNVB gezamenlijk moeten werken aan de totstandkoming van wat hij een "hooligan cocktail" noemt. De voormalig formateur van het sectiebestuur betaald voetbal pleit, op persoonlijke titel, voor een wettelijke basis voor vervolging van misdragende voetbalfans. Sporre zegt dat maatregelen moeten voorzien in celstraf, schadevergoedingen, opeisbare geldboetes en meldingsplicht. Volgens Sporre, sinds jaar en dag fel tegenstander van de persoonsgebonden clubcard, kunnen hooligans zich in Nederland bijna zonder consequenties misdragen. Sporre noemt het pijnlijk dat er binnen de top van de KNVB over dit onderwerp kennelijk geen eensgezindheid is. Sporre vindt dat de clubs veel hebben gedaan tegen het wangedrag. Vooral de politiek heeft het in zijn ogen laten afweten.

"Ik hoop dat minister Donner stopt met roepen dat het binnen het huidige systeem is op te vangen. Het is een dossier waartegen men in Den Haag al jaren aanhikt. Iedereen roept ook nu weer van alles, maar het wordt tijd voor daden. Wij nemen slechts onze toevlucht tot geforceerde maatregelen en aanhoudend onderzoek. In ons omringende landen heeft men met concrete maatregelen het probleem weten te verkleinen. Daarvan is hier nog geen sprake. Gebeurt er nu weer niets, dan zijn de volgende rellen nog ernstiger dan ze recentelijk bij Jong Ajax - Jong Feyenoord waren. Vandalen zijn namelijk bezig met het verleggen van de grenzen", aldus Sporre.

Meer op ANP
Tags

sporre cocktail hooligan jong knvb aanhikt aanhoudend celstraf clubcard daden donner dossier eensgezindheid ernstiger formateur geforceerde hooligans meldingsplicht minister misdragen misdragende nederland omringende opeisbare persoonsgebonden recentelijk rellen schadevergoedingen sectiebestuur titel toevlucht totstandkoming vandalen verleggen vervolging voetbalfans waartegen wangedrag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.783 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden democraten geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk pedersen primary priske read sebaoui slot smal socrates stengs system trump ueda willykment wingbacks zerrouki