Feyenoord loopt in op PSV: 1-0 tegen RKC Waalwijk

21 maart 2004 14:23

Feyenoord is erin geslaagd om via een 1-0 overwinning in De Kuip te profiteren van de misstap van PSV. Feyenoord staat nu nog slechts vier punten achter op PSV en met de matige vorm waarin de Eindhovenaren zich bevinden, mag Feyenoord, dat al een verloren seizoen leek te spelen, plotseling toch weer hopen op de tweede plaats.

Feyenoord begon agressief en fel aan de wedstrijd. dat leverde direct een reeks kansen op. Zo raakte Dirk Kuyt in de eerste vijf minuten twee keer de paal. Buffel had ook een enorme kans.Na zes minuten was het geheel verdiend raak. Het was opnieuw Kuyt, die dit keer wel het net wist te vinden. Feyenoord bleef daarna doorgaan en had geen kind aan RKC Waalwijk. De ploeg miste alleen de scherpte om de Waalwijkers op een veel grote achterstand te zetten.

In de tweede helft kwam Feyenoord onnodig nog in de problemen. Doordat de ploeg maar niet scoorde, kreeg RKC Waalwijk weer het geloof dat er toch nog wat te halen was zondagmiddag in De Kuip. RKC waalwijk ging daardoor druk zetten op de goal van Zoetebier. Tegelijkertijd kreeg Feyenoord voorin meer ruimte. Dat leverde onder andere weer kansen op voor invaller Lazovic die eerst voorlangs schoot bij een vrije kans op de goal en vervolgens niet verder kwam dan de paal. De ploeg overkwam niet wat de Eindhovenaren zaterdagavond wel overkwam. Zij kregen nog een tegengoal en daardoor is de voorsprong van PSV op Feyenoord nu geslonken tot slechts vier punten.