Transparent
Inloggen
Sluiten

FEYENOORD WINT IN EINDHOVEN: 0-1

14 maart 2004 14:28

Na het uitcomplex van dit seizoen heeft Feyenoord weer eens een zware uitwedstrijd winnend af weten te sluiten. In de topper tegen PSV trok Feyenoord met 0-1 verdiend aan het langste eind. Na zestien minuten kwam de stand al op het scorebord door een doelpunt van Smolarek. In de tweede helft was het nog even zweten voor de Rotterdammers, maar uiteindelijk hield Feyenoord de drie punten toch in eigen hand.

De eerste helft was volledig voor Feyenoord. De ploeg had al snel in de gaten dat PSV zonder Kezman en Robben weinig voorstelt. Feyenoord zette druk op de opbouw van PSV en liet de ploeg in eigen stadion geen moment aan haar eigen spel toekomen. Zelf creerde Feyenoord diverse mogelijkheden. Na zestien minuten kwam de ploeg op voorsprong. Bogelund verslikte zich in de bal net achter de middellijn. Buffel profiteerde en ging op Waterreus af. De PSV keeper redde, maar moest vervolgens toezien hoe de goed meegekomen Smolarek de bal voor zijn voeten kreeg en goed afrondde.

In het vervolg van de eerste helft had Feyenoord de wedstrijd moeten beslissen. De ploeg kreeg de mogelijkheden, maar de spitsen misten opnieuw de scherpte en misschien wel de kwaliteit om de voorsprong te vergroten.

Daardoor kon PSV in de tweede helft weer terugkomen in de wedstrijd. Feyenoord liet zich terugzakken en kwam vervolgens onder druk te staan. Het gevaar van de Eindhovenaren moest vooral van de jonge invaller Vonlanthen komen. Maar ook bij de zwakke Eindhovenaren stond het vizier niet op scherp. Daarnaast was Lodewijks zoals altijd paraat en speelde hij in het Philips Stadion weer een uitstekende wedstrijd. Het bleef daarom na een slechte maar spannende tweede helft 0-1.

Een zeker op basis van de eerste helft meer dan verdiende overwinning. In de tweede helft konden de Eindhovanren aanspraak maken op de gelijkmaker omdat de Feyenoorders niet het geloof hadden om het zwakke team van PSV op een grotere nederlaag te trakteren. De ploeg zal hier echter wel het nodige zelfvertrouwen uit putten om vervolgens het resterende deel van de competitie op een positieve manier uit te spelen.




Tags

smolarek aanspraak afrondde bogelund buffel creerde eindhovanren kezman langste lodewijks meegekomen middellijn opbouw paraat putten robben scherpte terugzakken toekomen topper trakteren uitcomplex verslikte vizier vonlanthen voorstelt waterreus zweten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda