Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord blijft steken op gelijkspel: 2-2

7 maart 2004 16:24

Feyenoord heeft thuis het afscheid van Paul Bosvelt niet op kunnen luisteren met een belangrijek zege op Heerenveen. Na een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 2-2 in De Kuip. Het puntverlies was vertekend, maar na een 0-2 achterstand mocht de ploeg uiteindelijk nog opgelucht ademhalen met het 2-2 gelijkspel.

Van Marwijk begon noodgedwongen met Ghaly achterin vanwege blessures en de schorsingen van Paauwe en Gyan. Toch begon Feyenoord goed aan het duel. Feyenoord kreeg als nel mogelijkheden op de openingstreffer. Na 10 minuten kwam Heerenveen tegen de verhouding in op 0-1. Pardo haakte Berg Hested van achtereen hetgeen leidde tot een terechte penalty. Daarna zakte het duel ver weg. Feyenoord kon het spel van de openingsfase niet doorzette en Heerenveen hoefde niet zo nodig.

naarmate de eerste helft vorderde kwam Feyenoord beter in haar spel. Het was moeilijk om tegen de stug verdedigende Friezen een opening te vinden. Het dichstbij een goal voor Feyenoord was notabene Seip die een bal met zijn bovenbeen tegen de eigen paal werkte.

Na het afscheid van Bosvelt in de pauze keerde de rust in de tweede helft weer terug in De Kuip. Na een uur spelen leek het opnieuw op een drama uit te lopen. Nadat Lodewijks eerder al voorkwam dat Knopper de Friezen op 0-2 zette, lukte hem dat in de 66ste minuut niet meer toen Ghaly opnieuw een fout maakte en Knopper een kans gaf, 0-2.

Feyenoord leek verslagen, maar kreeg weer lucht toen Buffel een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer maakte na een assist van Dirk Kuyt. Er volgde een waar slotoffensief dat leidde tot de 2-2. Na een actie op links van Lurling kreeg Buffel de bal centraal voorin voor het intikken.

Beide ploegen hadden in de slotfase nog hoop de drie punten binnen te kunnen halen. Zover kwam het niet, o.a. door een uitstekende redding van Patrick Lodewijks. En daarmee blijft Feyenoord in de strijd om de derde plaats, maar verloor het opnieuw dure punten.




Tags

heerenveen bosvelt buffel ghaly knopper kuip lodewijks ademhalen belangrijek berg bovenbeen dichstbij doorzette drama gyan haakte hested intikken kuyt lucht lurling marwijk naarmate nel noodgedwongen opening openingsfase opgelucht paauwe pardo pauze seip verhouding voorkwam vorderde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.344 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda volkslied willykment woerts yoda