Transparent
Inloggen
Sluiten

Keus voor Mtiliga een opmerkelijke

21 februari 2004 22:42

Verslaggever: K

De overgang van Patrick Mtiliga naar Feyenoord voor het komende half jaar is een verrassende. Feyenoord zocht een linksback en kwam uiteindelijk uit bij de aanvallend ingestelde Deen. Weliswaar stond hij vorig seizoen een deel van het jaar opgesteld als linksback, hij heeft bij Excelsior toch vooral zijn verdienste als aanvallende linkerflankspeler. Op die basis is er interesse voor zijn persoontje van zo ongeveer de meeste subtopclubs. Om de verdedigende problemen op te lossen koos de technische staf uiteindelijk voor de aanvallend ingestelde Mtiliga, in plaats van voor Loovens die toch nog steeds op de nominatie staat om in de zomer naar Rotterdam te komen.

In plaats van een keus voor een speler die waarschijnlijk toch al zou komen, Feyenoord door en door kent, en vooral verdedigend ingesteld is, koos de technische staf toch voor Mtiliga. Een speler die zal moeten wennen aan de omstandigheden bij Feyenoord en ogenschijnlijk puur verdedigend gezien geen speler die zekerheid en rust in de verdediging kan brengen. Het is wel bij uitstek de speler van Excelsior die een hoger niveau aankan en wat dat betreft de aangewezen persoon om op korte termijn het elftal van Feyenoord te kunnen versterken.

Nadat Mtiliga's directe overgang in januari (van Excelsior naar Willem II) werd geblokkeerd door Wotte (zijn sportieve belang voor Excelsior werd groter geacht dan de kleine transfersom voor de in de zomer transfervrije Mtiliga), kwam de interesse los voor het komende seizoen. Na onderhandelingen met RKC, bijna alle media melden al dat hij getekend had (iets dat door RKC ontkent werd), werd het opeens rustig rond zijn persoontje. De onderhandelingen leken opeens op een laag pitje te zijn gezet.

En nu dan de overgang naar Feyenoord voor Mtiliga, die daarmee na twee mislukte transfers naar de middenmoot zelfs op het allerhoogste niveau is gekomen. Weliswaar voor een paar maanden slechts. Of heeft de technische staf in gedachten om de transfervrije Mtiliga een nieuw contract aan te bieden als hij het goed doet en Van Persie aan de linkerflank zou vertrekken? Dan zou er nog enige logica zitten in de tijdelijke keuze voor de aanvallende Mtiliga.

Meer op




Tags

mtiliga excelsior persoontje rkc allerhoogste linkerflank linkerflankspeler logica loovens middenmoot nominatie persie subtopclubs verdienste wotte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.437 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau gelul jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren peeters persie slot stengs streuer trauner twente wereldsalaris